De keuze om tieners van DGBC twee jaar geleden te stallen in een JO19-team, heeft zeer goed uitgepakt. De jongens hebben zich goed ontwikkeld, vierden twee kampioenschappen en zijn nu klaar om aan te sluiten bij de seniorenselectie van de club uit Oude-Tonge.

Aan het einde van het seizoen 2017-2018 stond het bestuur van DBGC voor een lastige keuze. Zoals ieder jaar kwamen er aan het einde van het seizoen verschillende bestuursleden en jeugdtrainers bij elkaar om over de invulling van het volgende seizoen te brainstormen. Er kwam een talentvolle groep aan in de JO19 die de seniorenselectie kon gaan versterken. Maar: de spelers waren nog erg jong en mede hierdoor werd er besloten om de talenten te laten ‘rijpen’ in een JO19-team.
Twee kampioenschappen
Nu, twee jaar verder, constateert de club dat dit absoluut de juiste keuze is geweest. Dit seizoen vierde het team namelijk maar liefst twee kampioenschappen (in de najaars- en voorjaarscompetitie) en dus beleefden de jongens misschien wel hun mooiste voetbalseizoen ooit in hun nog prille loopbaan. De spelers hebben zich duidelijk zichtbaar verder ontwikkeld in een goed draaiend team en zijn nu klaar om door te gaan naar de A-selectie.
Seizoen 2019-2020
De selectie krijgt door de aanwas van de jeugd een flinke kwaliteitsinjectie voor het seizoen 2019-2020. Maar liefst tien spelers maken de overstap naar de selectie. Het uitgangspunt van DGBC is om deze jongens voor het grootste deel bij elkaar te houden in het tweede team. Lesley Buijs, de coach van de JO19, blijft de coach van de talenten. De clubleiding heeft er vertrouwen in dat hij de juiste man is die de talenten verder kan helpen in hun ontwikkeling. Bovendien zorgt hij er ook voor dat de sfeer goed is in de spelersgroep, wat ook zeker niet onbelangrijk is.
Ervaren spelers
De groep met jongelingen krijgt in het tweede team gezelschap van ervaren selectiespelers. Dit zijn voormalig eerste-elftalspelers die aangegeven hebben door te willen gaan in het tweede team. Dit is mooi nieuws voor de jongelingen, die zich door die aanwezigheid beter kunnen ontwikkelen. DGBC denkt dat de club nog heel veel plezier gaat beleven aan deze talentvolle lichting en doet er alles aan op de spelers optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling. Veel minuten maken in het seniorenvoetbal is belangrijk, net zoals het feit dat het eerste en tweede samen trainen. Hierdoor ontstaat er meer concurrentie en gaat het niveau van de selectie alsmaar omhoog.