Gemengde gevoelen bij Spirit na gelijkspel bij Deltasport

Spirit heeft de uitwedstrijd bij Deltasport met 1-1 gelijk gespeeld. Over de eindstand waren achteraf gemengde gevoelens. Vooraf was menigeen misschien wel content met een gelijkspel, gezien het feit dat de Vlaardingse ploeg de laatste wedstrijden indruk maakte met winst op Alexandria’66 en Binnenmaas.

Maar gezien het spelbeeld, waarbij Spirit meerdere en grotere kansen creëerde, had er zeker meer in hebben kunnen zitten. Maar na de late treffer van Deltasport, dat via een strafschop op voorsprong kwam, was iedereen met een geel-wit hart toch blij dat de Ouderkerkse ploeg er toch nog een gelijkspel uit haalde. Vlak voor tijd mocht Stefan Bitter, ook vanaf 11 meter, de 1-1 op het scorebord zetten.

Na het 2e gelijke spel op rij staat Spirit op de 6e plaats, 4 punten achter koploper Rozenburg, dat met 2-3 verloor van Alexandria’66. Spirit heeft nog wel de eerder afgelaste wedstijd tegen De Zwerver tegoed. Rozenburg wordt op 2 punten gevolgd door Sparta, NSVV en Alexandria’66. NSVV komt volgende week naar Ouderkerk. In de strijd om de 1e periode hebben beide ploegen alleen iets aan winst om aansluiting te houden met de koploper. Aan de andere kant is het verschil met hekkensluiter De Zwerver ook maar slechts 4 punten. De verschillen zijn klein in de 2e klasse D. Het zal dan ook voorlopig spannend blijven in deze competitie.

Bron: Eric de Vendt

Foto: René Bitter