Eén ding weet Ian den Besten, lid van de zeskoppige tentenkampcommissie van Dilettant, zeker: de week na zondag 9 juni gebruiken hij en zijn mede-organisatoren om bij te komen van de inspanningen van de dertigste editie van het Tentenkamp. “Maar als ik zie hoe die kids genieten, is het die moeite dubbel en dwars waard”, verzekert hij.

Het jonge zevental, met behalve Den Besten Boyd van Gemerden, Maarten Hak, Tobias Knook, Erwin Eleveld, Jaap van der Windt en Robbert van Oort, vormt voor het tweede opeenvolgende jaar de commissie. “We hebben het wat moderner ingericht”, reageert Den Besten. “Vandaar dat we het nu ook tentenkamp 2.0 noemen. De vorige edities waren wat klassieker. Daar was natuurlijk niks mis mee. Onze ideeën sluiten wat meer aan op de belevingswereld van de F-, D- en E-jeugd en omdat onze jeugdtijd wat korter geleden is, kunnen wij dat wat makkelijker vertalen in het programma. Van het digitaal inschrijven tot het houden van een FIFA Playstation-toernooi.”

Het Tentenkamp is bij Dilettant een traditie die ver teruggaat. “Wij vinden het belangrijk dat die traditie blijft en op deze manier doen we ook wat terug voor de vereniging waar wij alle zeven met plezier hebben gevoetbald of nog steeds voetballen.”

Zelf behoort Den Besten tot de inactieve leden van de club. De talentvolle speler maakte ruim vier jaar geleden een uitstapje naar eersteklasser De Zwerver in Kinderdijk toen hij bij de warming-up voor een wedstrijd in een kuiltje stapte. “In mijn enkel is een stuk bot losgeraakt en ondanks operaties en revalidaties is dat helaas niet meer goedgekomen.”

“Ik heb het intussen wel een plaatsje gegeven dat het voetballen voor mij niet meer is weggelegd en daarom probeer ik in voetbalgerelateerde zaken mijn afleiding te vinden. Ik train ook het

G-team van Lekkerkerk en bij Dilettant zit ik dus in de organisatie van het Tentenkamp.”

Als vrijdag 7 juni de ‘camping’ op het derde veld open gaat, melden zich zo’n honderd kinderen in de F-, E- en D-leeftijd. “De eerste avond zijn ze door het dolle heen. Dan hebben we met de organisatie ook alle moeite om ze in het gareel te houden. Gelukkig hebben we hulp van ouders die tussen tien uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends als nachtwachten fungeren. Zelf slapen wij in de kantine. De één in de bestuurskamer, de ander in de verzorgingsruimte. Ook wij maken er een feestje van.”

“Het programma bestaat uit een fun- en een voetbalgedeelte. De fun komt terug in springkussens en het FIFA Playstation-toernooi. Daarnaast hebben we het hele weekend door voetbalspelletjes, zoals hoog houden en latjetrap. Bij die voetbalspelletjes zijn punten te verdienen. De speler met de meeste punten in zijn categorie wordt Koning Voetbal en wint een beker. Dat leeft nu al enorm bij die kids.”