Het openingsduel tegen Ommoord afgelopen zaterdag verliep behoorlijk moeizaam ondanks dat ze al tot kampioen waren aangewezen van de vierde klasse, voordat de competitie was begonnen. Ommoord won met 3-1 van de Dorresteinbewoners, die zijn overgestapt van de zondag naar de zaterdag.

Veranderingen
De eerste reactie van Nieuwerkerk-trainer Ron Luijten was niet heel positief. Hij kon er niet omheen dat de favorietenrol Nieuwerkerk tegen Ommoord zwaar op de maag lag. “Eerst maar een paar resultaten neerzetten”, reageerde hij. “Het baltempo was te laag, de passing onnauwkeurig en we hadden steeds te veel mensen voor de bal”. Volgens Luijten was deze wedstrijd een ‘reuzeverschil’ met de bekerwedstrijd tegen Zwammerdam een week eerder. De ploeg uit het dorpje werd met 5-0 verslagen door een uitstekend spelend Nieuwerkerk.

“We zullen moeten leren dealen dat iedereen ons ziet als kampioenkandidaat nummer één”, reageerde Luijten. “Tegenstanders gaan tegen ons ‘de bus parkeren’, om er maar eens een populaire term uit te gooien. Dat is die ploegen niet kwalijk te nemen. Het is aan ons om een oplossing te vinden en om de verdedigende muur te doorbreken. We hebben creativiteit genoeg.”

Divers team
Zes spelers van de huidige formatie speelden vorig seizoen mét Nieuwerkerk in de zondag-eersteklasse. Twee van de spelers eisten de afgelopen weken een hoofdrol op. Stefan van der Vlegel scoorde drie doelpunten tegen Zwammerdam en zaterdag één tegen Ommoord. Remco Langerveld scoorde tegen Ommoord de openingstreffer en maakte de beslissende derde goal.

Nieuwerkerk heeft een divers team, met niet alleen maar spelers van de huidige formatie maar ook uit de jeugd. “We moeten niet vergeten dat we van alles wat hebben”, zei Luijten. “Spelers die vorig seizoen in zondag 1 speelden, spelers die elders voetbalden en ook die in de jeugd actief waren. Het heeft tijd nodig om een team te vormen. Hopelijk gaat dat niet gepaard met puntverlies de eerste vier, vijf wedstrijden.”

2 comments

Geef een reactie