Dwight Krolis over de kracht van NNF Sports

Ondernemer en amateurvoetballer Dwight Krolis is vijfendertig jaar oud. Hij is als voetballer begonnen bij de senioren van r.v.v. Zwart Wit ’28. Daarna heeft hij nog bij tal van andere clubs, waaronder v.v. Noordwijk en v.v. Katwijk gevoetbald. Bij Katwijk is Dwight zelfs landskampioen geworden in het seizoen 2008-2009. Vorig jaar heeft hij zijn laatste jaar gespeeld bij Leonidas in de hoofdklasse, en nu gaat Dwight afbouwen bij sv Charlois waar hij in de derde klasse met vrienden gaat voetballen. Maar Dwight is niet alleen amateurvoetballer, hij is ook een sociale ondernemer. Hij runt samen met een groep voetbalvrienden het NNF Sports.

In 2015 is het NNF Sports als stichting opgericht, waar Dwight ook betrokken bij was. Het idee ontstond, omdat de vriendengroep het leuk vond om een voetbaltoernooi te organiseren, omdat zij zelf altijd al veel voetbaltoernooien speelden. Ze dachten: ‘’ dit kunnen wij zelf ook doen, en als we het doen moeten we het goed doen’’. Zodoende ontstond dit idee, en dat heeft ertoe geleid het NNF Sports ontstond. ‘’ Voetbal verbroederd, het brengt mensen bij elkaar, waardoor je ook weer nieuwe mensen leert kennen’’, aldus Dwight. Dat staat ook centraal bij ons.

Het project, de NNF Challenge Sports Cup is het eerste project van het bedrijf. Het is een voetbaltoernooi waar zeven tegen zeven wordt gespeeld. Het is nu een van de grootste voetbaltoernooien van Nederland. De spelers die meedoen komen overal vandaan, van het amateurvoetbal tot zelfs het betaalde voetbal. De topvoetballers die meedoen aan het toernooi, die doen mee omdat ze eindelijk een keer een toernooi kunnen spelen met hun vrienden. Dat kunnen ze natuurlijk niet als ze betaald voetbal spelen. Het is elk jaar een verrassing welke betaalde voetballers meedoen, maar het draait natuurlijk om het feit dat het een leuke voetbalmiddag wordt.

Het afgelopen voetbaltoernooi was drukbezocht, maar minder druk dan normaal. Dit kwam mede door de nacompetitie en de VoetbalRijnmond Cup. Maar uiteindelijk was het gewoon een hele leuke, en goede middag.

Ook wordt er nog een voetbalcampus georganiseerd binnen het NNF Sports. De voetbalcampus is bedoeld voor de jongeren van zeven tot en met twaalf jaar. Het is een zomerkamp van drie dagen, waar kinderen lekker komen voetballen. ‘’ het is niet alleen kappen en draaien, maar wij doen echt toernooivoetbal’’. De kinderen spelen heel veel wedstrijden, en elke dag kunnen ze medailles, trofeeën, petjes en shirtjes winnen. Het is een groot voetbalfeest voor alle kinderen.

Afgelopen weekend had NNF Sports de voetbalcampus in Lekkerkerk, wat erg goed is bevallen. Volgende weekend is er zelfs nog een in Rotterdam. Door de sponsoren die NNF Sports heeft weten te vinden, blijven de prijzen voor de kinderen relatief laag voor wat ze krijgen. Ze krijgen tijdens de drie dagen volop eten en een volledig voetbaltenue.

Voor volgend jaar willen ze natuurlijk weer het voetbaltoernooi organiseren. Dat zal dan zijn voor het 5-jarig jubileum. ‘’Het zou mooi zijn als we daar een groot feest van kunnen maken’’. Voor de voetbalcampus hoopt hij op een extra campus, maar ze zouden misschien ook een campus willen organiseren voor de G-sporters.  We willen sowieso wat nieuws gaan doen, en er zijn ook zeker een aantal betaald voetbalclubs en bedrijven die wat met ons willen doen. Maar dat komt later dit jaar nog wel, we moeten eerst het afgelopen jaar evalueren en kijken dan weer verder.