Met zijn achttien jaar is Denno Stoffers het jongste lid van de Slikkerveer-selectie. Trainer André Stafleu besloot de talentvolle linkspoot dit seizoen vervroegd over te hevelen naar de A-selectie van de Ridderkerkse zondagderdeklasser.

“Ik heb altijd de ambitie gehad om het eerste te halen. Hoe eerder hoe beter”, reageert de student van het Scheepvaart- en Transport College in Rotterdam. Dat hij daardoor een streep moet zetten door zijn laatste juniorenjaar neemt hij op de koop toe. “Ik vind het belangrijker dat ik op voetbalgebied wordt geprikkeld. Bovendien zitten er in de selectie ook voldoende jonge spelers met wie ik een klik heb.”

In het veld is Stoffels zeker een brutaaltje die zich de kaas niet van het brood laat eten. Fysiek sterk, technisch goed heeft hij alle ingrediënten in zich om een lange periode in Slikkerveer 1 te gaan spelen.

Zijn band met de club is sowieso hecht. Toen Sparta hem jaren geleden scoutte en een plaats vrij maakte in de jeugdopleiding verkocht hij de Kasteelheren een nee. “Ik bleef liever bij Slikkerveer, bij mijn vriendjes”, zegt Stoffels daarover. Acht jaar later is de binding met de Ridderkerkse club nog hechter. Vorig seizoen vond de technische leiding het tijd om Stoffels al seniorenervaring op te laten doen. “Ik heb zes, zeven wedstrijden in het tweede gespeeld.” Dit seizoen is Stoffels een voorname kandidaat voor een basisplaats in de hoofdmacht. Met Nick Geluk moet hij concurreren om de linksbackpositie. “Voorlopig richt ik me op die plek. Ik kan ook links op het middenveld spelen, maar daar heeft de trainer meer keuze.

Stafl eu verwacht van Stoffels niet alleen dat hij zijn verdedigende taken doet, maar ook dat hij zichzelf inschakelt bij balbezit in de aanval. “De trainer ziet graag dat ik opstoom langs de zijlijn. Linksback is een veelzijdige positie. Verdedigen, aanvallen.”

Naast een vaste plek in de elf van Stafl eu wil hij met Slikkerveer dit seizoen hoge ogen gooien in de derde klasse. “Het is jammer dat we vorig seizoen net niet zijn gepromoveerd. Hopelijk lukt het dit seizoen wel.”