VVOR_Damesselectie

De damesselectie van VVOR hebben een stapje hogerop gedaan. Om in de derde klasse zo goed mogelijk stand te houden, zoeken ze naar versterking. Het team heeft al eens eerder op het podium gestaan van het VoetbalJournaal, maar nu is dat met een doelgerichte vraag.

Afgelopen januari hadden de dames al het podium gekregen, een mooi stukje om naar terug te kijken. Dit seizoen zijn de dames echter een niveau omhooggegaan. De vrouwenselectie van VVOR speelt dit seizoen voor het eerst een heel seizoen in de derde klasse. Na het door Corona afgebroken seizoen en daarvoor een jaar in de vierde klasse, speelt VVOR nu in de A-categorie en dat gaat niet onverdienstelijk. Een plek in de middenmoot lijkt verzekerd, met mogelijk nog groei naar de subtop. Om een volgende stap te maken, zoekt VVOR nu ambitieuze meiden die nu bijvoorbeeld in de derde/vierde klasse spelen of in een MO19 team en die mee willen groeien met dit jonge VVOR-team.

Als het aan trainer Ronald Dekker ligt, melden veel meiden uit de regio zich de komende tijd aan: “Ik ben nu tien jaar betrokken bij meiden- en vrouwenvoetbal van VVOR en we zijn niet meer weg te denken bij deze mooie club in Rotterdam Oost. Hoofdtrainer van de mannenselectie Peter van Gestel betrekt het vrouwenteam bij de selectieactiviteiten en de twee groepen trekken nu vaak samen op, echt een prima sfeer. Zo staat er voor komend seizoen zelfs een leuke reis naar Spanje op de planning.” Uiteraard is dat niet de enige reden om aan te sluiten bij de groep. In de derde helft is de gezelligheid net zo goed te proeven als tijdens de reisjes en de eerste twee helften.

Aanvoerder Eva Nieuwenhuis sluit zich hierbij aan: “Wedstrijden worden serieus beleefd en fanatiek gespeeld, maar daarnaast is er ook ruimte voor ontspannende activiteiten. Zo zijn we pas drie dagen op teamweekend geweest en hebben we een geweldige tijd gehad.” Cato Dingenouts speelt bij VVOR sinds de F’jes. Ze merkt, naar zeggen, dat nieuwe meiden makkelijk in de groep opgenomen worden: “Dit seizoen is Eva Geltink bij het team aangesloten, ze kwam van Rosmalen. Binnen een paar trainingen was het of ze al jaren bij ons speelt.” Een team waar je simpelweg deel vanuit wil maken. Een overstap naar een nieuw team is voor sommigen wat spannend, maar de dames bewijzen dat het warme ontvangst bijdraagt aan het snel acclimatiseren in de groep.

Er zijn een hoop spelers die dat al lange tijd zoeken, een gemotiveerd gezellig en barmhartig team. Het goede nieuws is, je kan je aansluiten! De vrouwenselectie van VVOR kan extra speelsters goed gebruiken om nog beter te presteren in de derde klasse. Hoe kunnen meiden zich dan aanmelden? Ronald Dekker neemt hierin de leiding: “Je kan je per mail aanmelden, dan spreken we af voor een proeftraining, heel makkelijk eigenlijk.” Het mailadres is vrouwenvoetbal@vvor.nl

Klik de link voor het vorige artikel over de dames van VVOR