thijstromp-dbgc

Thijs Tromp (24) is op als 7-jarige begonnen in de JO9-3 van DBGC uit Oude-Tonge. Nu zeventien jaar later, alle jeugdelftallen te hebben doorlopen, speelt de aanvallende middenvelder nog steeds bij de club.

In de wedstrijd tegen GOZ heeft hij als 16-jarige zijn debuut mogen maken in de hoofdmacht van de blauwwitte. “Mijn toenmalige trainer was toen John Kleijn, die tegenwoordig actief is als trainer voor DVV’09. Sinds het seizoen 2012/13 was mijn eerste vaste seizoen bij het eerste, waar ik met plezier op terug kijk.” Inmiddels komt Tromp alweer acht jaar uit voor de selectie. “Ik vind het best bijzonder, dat ik vanaf de JO9 als samen speel met jongens als Bas Mackloet en Roy Nieuwland. Na vele hoogtepunten zoals een kampioenschap en promotiewedstrijden hoop ik nog vele jaren actief te zijn in het eerste van DBGC.

De verwachtingen van dit seizoen moesten van de aanvallende middenvelder realistisch zijn. “Als we bij de eerste elf eindigen hebben we ons direct weten te handhaven. De plekken daarboven schelen met de punten niet heel veel, waardoor alles boven plek elf, mooi is meegenomen. We hebben nog de helft van de competitie, om dit voor elkaar te krijgen. We zullen iedere wedstrijd scherp en gefocust moeten zijn, om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in!” Hopelijk kan ik dit seizoen nog wat potjes meepakken en de jongens helpen om directe handhaving veilig te stellen.”

Vorig weekend nam DBGC het op tegen Klundert 1. Op sportpark De Koepel werd het duel onbeslist. “Door mijn blessure moest ik helaas vanaf de kant toekijken. Het was vanaf onze kant gezien geen slechte wedstrijd. We hadden een veldoverwicht, gaven weinig weg en creëerden genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Helaas voor ons hadden we wat pech in de afwerking en bleef het 0-0. Het was dan ook een goede generale voor komende zaterdag.” Man of the match van dit duel was volgens Thijs niet een teamgenoot, maar twee. “Het zat dicht op elkaar, maar als ik moest kiezen, dan kies ik voor Jacco de Gast en Roy Nieuwland. Jacco is van origine een middenvelder, maar speelde centraal achterin. Verdedigend stond het zaterdag goed en ook in de opbouw, lieten we goede dingen zien. Roy hield de 0 en moest een keer handelt optreden, wat hij oploste met een goede redding.”

Aankomende zaterdag neemt de ploeg het op in Oude-Tonge tegen SVV’65 uit Goes. Thijs heeft alle vertrouwen in het duel, zo voorspelt hij een 2-0 winst voor de thuisploeg. “Afgelopen zaterdag speelde we erg goed, daarnaast hebben wij de punten ook echt nodig om te klimmen op de ranglijst. Direct na de winterstop in eigen huis is een uitgelezen mogelijkheid om drie punten op ons sportpark te houden.”

De aanvang van de wedstrijd is 14:30 op sportpark De Koepel in Oude-Tonge.

Meer informatie over de club, klik hier.