SV Sluis

SV Sluis heeft een groot talent rondlopen in het eerste, namelijk Lucas Willems. De aanvallende middenvelder begon op zijn vierde bij SV Sluis en mocht elf jaar later, op zijn 15zijn debuut maken voor het eerste elftal onder trainer Henk Ottens. De 16-jarige Willems mocht ook een aantal jaar uitkomen voor de west- zeeuws- vlaamse jeugdselectie.

SV Sluis komt dit seizoen uit in de 4klasse, ook voor Willems is dit even wennen. “In de 4klasse merk je dat het niveau zowel op voetbaltechnisch als tactisch aanzienlijk hoger ligt. Dit is goed voor mijn ontwikkeling, want ik wil elk jaar leren en beter worden. Ik ben nog jong en daarom moet ik nog veel ervaring opdoen. Zo wil ik dit jaar vooral in mijn omschakeling als nummer 10 verbeteren. Met het team hoop ik te eindigen in het linker rijtje, ons doel is handhaven. Voetballend kunnen we zeker mee, echter moeten we meer punten pakken dan dat we tot nu toe hebben gedaan. Als we dit team bij elkaar weten te houden, dan moeten we de komende jaren zeker in de top van de 4eklasse kunnen spelen.”

Afgelopen wedstrijd speelde Sluis tegen het nog ongeslagen Breskens, Sluis wist de ongeslagen reeks van Breskens te verbreken. “Ik vond dat wij de wedstrijd goed in gingen met een relaxed gevoel, er was niet veel spanning in de kleedkamer, dat merkte je ook al tijdens de warming up. We begonnen daarom ook sterk aan de wedstrijd maar hadden de eerste 10 minuten een beetje moeite met het aanpassen van onze opstelling aan die van Breskens. Maar daarna pakten we het goed op.

Sluis kreeg in de eerste helft veel kansen, maar het duurde een half uur voordat de score werd geopend. “Uit een corner kopte Lodewijk van Keeken de 1-0 binnen in de 28minuut. Een tijdje later maakte ik net voor rust zelf de 2-0 voor Sluis. De tweede helft kwamen we goed de kleedkamer uit, maar moesten we ons spel weer aanpassen vanwege een aantal positiewisselingen van Breskens die met vier aanvallers ging voetballen. Omdat wij een voorsprong hadden van twee doelpunten gingen we wat meer achteroverleunen en loeren op de counter. Daarmee zijn we een aantal keer zeer gevaarlijk geweest en wederom veel kansen gehad. Uiteindelijk in de 77eminuut maakte ik de 3-0 door een goed uitgespeelde aanval. Een minuut later werd het door een ongelukkig eigen doelpunt van Sluis 3-1. We hebben de wedstrijd professioneel dood gemaakt en we hebben de overwinning verdiend binnen gesleept. Er was veel blijdschap bij iedereen van Sluis.”

In de ogen van Willems was Stijn Olde Klieverik de man of the match. “Ik vond Stijn deze wedstrijd de man of the match. Hij heeft een perfecte wedstrijd gespeeld. Veel strijd geleverd en een aantal zeer goede acties gemaakt waar ook een doelpunt uit voortkwam. Met 2 assists was hij voor mij en voor anderen de man of the match.”

Sluis mag de eerstvolgende wedstrijd op bezoek komen bij Hontenisse, het puntenverschil is klein dus het zal een spannend duel worden. “Ik verwacht geen makkelijke wedstrijd tegen Hontenisse uit. We zijn aan een goed seizoen bezig en we spelen goed voetbal, alleen een aantal wedstrijden viel het telkens net niet onze kant op en gaven we het weg. Nu na onze overwinning op Breskens is het geloof weer terug dat we het toch wel kunnen en we gaan natuurlijk met een goed gevoel naar Hontenisse met de bedoeling om daar drie punten te pakken, want we hebben kwaliteiten genoeg om het elke tegenstander in de 4klasse moeilijk te kunnen maken. Ik gok op een 1-2 nipte overwinning.”

Meer informatie over de wedstrijd tussen SV Sluis en VV Hontenisse vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel over SV Sluis.