Phille van Elteren was voor zijn blessure een druk bezet man, hij was te vinden op de tennis en voetbal velden. De 22-jarige speler van Alexandria 66 is zijn voetbalcarrière begonnen bij stadsgenoot VVOR. Hier heeft de aanvaller vier jaar gespeelt, waarna hij de overstap maakte naar het vierde elftal van Alexandria 66 om bij een vriendenteam te gaan voetballen.   

https://www.restaurantca

Phille zijn blessure is allesbehalve lichte te noemen. “Ik heb aan allebei de botten in mijn knie een zware bone bruises opgelopen, dit zijn een groot aantal kleine scheurtjes in het bod die heel erg langzaam helen. Daarnaast heb ik ook nog licht letsel aan mijn kruisbande opgelopen. De blessure duurt waarschijnlijk zes tot acht maanden.”

De rechtsbuiten liep zijn langdurige blessure op een ongelukkige manier op. “Bij een wedstrijd tegen het derde van VV Nieuwerkerk liep ik één op één naar de keeper die vervolgens terwijl ik op volle snelheid liep op mijn linkerbeen dook. Door dat de keeper op mijn been lag en ik nog heel veel snelheid had, is mijn knie naar achter geknakt, waardoor de botten heel hard tegen elkaar zijn geklapt en de banden zijn verrekt en beschadigd zijn.”

Phille blijft zeker niet bij de pakken neer zitten. Nu hij namelijk niet meer kan voetballen en niet meer kan Tennissen, heeft hij anderen manieren gevonden om fit te blijven.” Ik ga naar de sportschool en ik zwem veel om toch conditioneel en fysiek in vorm te blijven.” Voor in de toekomst wil hij toch het een en ander voorkomen. “Dit in de toekomst voorkomen is alleen mogelijk door voorzichtiger te voetballen. Helemaal op het niveau waar ik op speel is dat nodig.”

Dominos_voorjaar2021

Dat een blessure metaal zwaar kan vallen is niet een onbekend fenomeen. Phille heeft het er ook moeilijk mee dat hij zo lang uit de roulatie ligt. “Het is zwaar en heel erg klote, maar het gaat wel redelijk goed met mij. Ik ben gaan focussen op de sportschool en zwemmen om toch in form te blijven en daarnaast ga ik naar iedere wedstrijd van het team om te sportten”

De 22-jarige voetballer kijk er naar uit om zijn réentree te maken op de voetbalvelden. “Ik kijk er erg naar uit ik verwacht veel plezier en lol te hebben op het veld, maar toch ook wel een beetje angst om opnieuw zwaar geblesseerd te raken.”

Phille heeft voor zichzelf wel een stip op de horizon gezet wanneer hij verwacht weer fit te zijn en weer te kunnen voetballen. “Ik hoop dat ik richting het eind van de zomer en het begin van het nieuwe voetbalseizoen weer helemaal hersteld ben. Al is dit niet met zekerheid te zeggen.”

Klik op Alexandria 66 voor het laatste artikel van de club.