thijs-blaak-smitshoek

Thijs Blaak (15) speelt in de JO17 van VV Smitshoek. Hij maakte vanuit de E de overstap van RVVH naar Smitshoek. Toen hij vijf was begon Blaak met voetballen, met een droom om ooit groot te worden, en voetballen kan hij zeker. tuk tuk

Thijs heeft op zijn eigen manier gewerkt aan zijn conditie in de corona-tijd. “Ik had deze zomer gelukkig maar 3 weken zomerstop dus ben voor een groot deel van de zomer gewoon fit gebleven. We konden een lange tijd gewoon door trainen op de club. In de zomerstop heb ik voor mezelf doorgetraind door zelf naar een voetbalveld te gaan met vrienden. Ook ben ik een paar keer bij SPC Rijnmond geweest, hier nam ik deel aan loop/krachttraining zodat ik mijn conditie op peil hield”.

Hij heeft hoge verwachtingen met Smitshoek dit seizoen. “Mijn team bestaat nu vooral uit 2e jaars JO17 terwijl ik eerste jaars JO17 ben. We hebben 15 spelers waarvan er op dit moment 5 geblesseerd zijn. We lenen spelers van JO16/O17-2 en als het echt nodig is spelers van JO15”.

“We spelen nu in Divisie 6 wat voorgaande jaren altijd de 4e divisie was. We gaan zeker spelen voor het kampioenschap waardoor we zullen promoveren naar Divisie 5. Dit zal voor mij ook van belang zijn voor volgend jaar”.

Ook op persoonlijk valk hoopt Blaak bepaalde dingen te bereiken met Smitshoek. “Ik hoop dit jaar zelf de overstap te maken naar een BVO (Betaald voetbal organisatie). Als dat niet lukt dit jaar hoop ik meteen door te kunnen schuiven naar JO18 (als die er volgend jaar is) of JO19. Ik verwacht dat we zeker kans gaan maken op het kampioenschap en ik ga er alles aan doen om mijn persoonlijke doel te bereiken.”

Wij wensen Thijs Blaak en VV Smitshoek veel succes dit seizoen.

Klik hier voor meer informatie over VV Smitshoek
Voor meer artikelen van VV Smitshoek klik hier