Omdat scheidsrechters binnen een voetbalvereniging onmisbaar zijn bij elke wedstrijd, en we wekelijks zien hoe belangrijk een goede scheidsrechter kan zijn bij het sportief en eerlijk verloop van een wedstrijd wilde vv de Alblas dat er een aantal jeugdige scheidrechters bij kwamen. Ook was er een redelijk tekort aan jeugdige scheidsrechters en men hoop dat de jeugdige scheidsrechter het zo leuk gaan vinden dat ze straks als ze wat ouder zijn ook doorstromen.

Zo werd de toenmalige 11-jarige Bjorn gevraagd om eens een wedstrijdje te fluiten, en dat gebeurde op 12 november 2016. Bjorn floot de Alblas JO 9 – 5 tegen ASWH JO 9 – 8 de uitslag was in het voordeel van de thuisploeg 5 – 2. Maar dat kon de pret voor Bjorn niet deren, hij vond het fluiten van voetbalwedstrijden wel erg leuk, en besloot hier verder mee te gaan.

Bjorn floot daarna nog twee wedstrijden op het Rabobank toernooi dat in december 2016 bij vv de Alblas werd georganiseerd. Zo kreeg hij het fluiten van voetbalwedstrijd te pakken.

In februari 2017 begon Bjorn weer te fluiten van wedstrijden en wel op 4 februari 2017 vv de Alblas JO 7 -1 tegen Pelikaan JO 7 – 1. Ook weer in het voordeel van de thuisploeg, je zou denken dat Bjorn een echte “thuisfluiter” was maar dat is zeker niet geval. Eind maart 2017 en wel op 31 maar de 12e verjaardag van Bjorn. Hij had toen in totaal 10 wedstrijdjes gefloten. Bjorn floot in 2017 11 wedstrijden van de JO 7 & tot de JO 9. Van de 11 wedstrijden die hij dit jaar heeft gefloten zijn er 8 waarvan de uitslagen nog bekend zijn. Vier keer winst voor de thuisploeg, een keer gelijk en drie keer verloren. Dus daaruit blijkt dat hij zeker geen thuisfluiter is. Bjorn maakte zich in der loop van de tijd geliefd bij de trainers van de thuisploeg, ondanks dat er wel eens een wedstrijdje werd verloren.

Eind 2017 Bjorn had toen in totaal 14 wedstrijdjes gefloten vroeg de club of Bjorn op scheidrechters cursus wilde, om het certificaat pupillen scheidsrechter te halen, zodat vv de Alblas gecertificeerde pupillen scheidsrechter had. Dit in het kader van de jeugdopleiding. In het begin stond er wel eens iemand van vv de Alblas langs de lijn om te kijken naar de nog jonge scheidsrechter, maar steeds meer en meer stonden de jonge scheidsrechters er alleen voor. Bij deze club hebben jonge scheidrechters weinig bergeleiding.

Op 13 januari 2018 fluite Bjorn zijn laatste wedstrijd zonder certificaat. De wedstrijd vv de Alblas 10 -2 tegen Sliedrecht JO 10 – 2 in dit geval.

Op 18 januari 2018 slaagde Bjorn voor zijn KNVB-pupillen spelbergeleider/ scheidsrechter certificaat.

Op zijn 13e verjaardag floot Bjorn zijn 19e wedstrijd vv de Alblas JO 11 – 4 tegen Groot- Ammers JO 11 -5. Die de thuisploeg helaas verloor met 1 – 5.

Een hoogte punt is nog prille carrière van deze jeugdige scheidsrechter is het fluiten van de ½ finale district bekerwedstrijd. Deze wedstrijd werd gespeeld op woensdag 18 april 2018 de Alblas JO 11- 2 tegen vv Asperen JO 11 – 2 De Uitslag was 1 – 5 , daarmee bereikte vv Asperen de finale.

Doordat de KNVB met ingang van het seizoen 2018 – 2019 de spelregels veranderde mag Bjorn vanaf dit seizoen de wedstrijdjes van de JO 11 & JO 12 fluiten, de JO 10 speel dan met een spelbergeleider. De JO 11 & JO 12 speelt dan 8 tegen 8.

 

 

Bjorn floot zijn 25e wedstrijd op zaterdag 29 september 2018 De Alblas JO 11 – 1 tegen IFC JO 11 – 1 de uitslag hiervan was 3 – 6.

Bjorn is ook nog speler van de Alblas JO 14 -2, en wat betreft zijn toekomst als scheidrechter zegt Bjorn eerst maar een goede pupillen scheidsrechter worden. Want met al die fanatieke ouders langs de lijn is het best wel eens lastig om je mannetje te staan en dat lukt steeds beter, Daarna wil hij graag door groeien om ook wedstrijden op groot veld te mogen fluiten, want nu fluit Bjorn nog steeds half veld. Ook als speler van vv de Alblas wil Bjorn graag door groeien. In totaal heeft Bjorn bij vv de Alblas 40 wedstrijden gefloten. Zijn 40e wedstrijd bij vv de Alblas was de Alblas JO 12 – 4 tegen ASWH JO 12 – 5 de uitslag hiervan was. 3 – 11.

In het voorjaar van 2019 heeft de nu 14 jarige Bjorn besloten na de zomerstop verder te gaan fluiten en voetballen bij vv Sliedrecht. Er werden bij vv Sliedrecht al enkele wedstrijden gefloten zodat de coördinator bij vv Sliedrecht kon zien hoe Bjorn floot. Er werd zelf voor het eerst een wedstrijd gefloten bij de M 13, Meiden onder de 13 , dat was best spannend om als jonge scheidsrechter tussen al de meiden te scheidsrechteren maar Bjorn deed het goed, en hij stond zijn mannetje. Bjorn werd zelf gevraagd om bij vv Sliedrecht het Internationale bekende BaggerCup toernooi te fluiten, een hele ervaring om jonge nationale en internationale JO 11 & JO 12 teams te fluiten. Deze teams spelen 1e klasse of hoger. Tijdens dit BaggerCup Toernooi floot de 14 jarige Bjorn zijn eerste “interland”. Toepasslijk was deze wedstrijd vv Sliedrecht U 12 tegen SK Londerzeel U 12 uit België. De wedstrijd werd beslist door de gasten België 0 – 2. Ook tijdens de BaggerCup mocht Bjorn zelfs een halve finale fluiten tussen Metropole UTD U 12 uit Antwerpen tegen Drechtstreek U 12 uit Papendrecht. Weer een “interland” Het voordeel in deze wedstrijd was voor Metropole UTD 1 – 4 Dit was Björns zijn 49 wedstrijd, maar zijn echte 50e wedstrijd was de wedstrijd tussen Drechtstreek U 11 uit Papendrecht tegen KFC Antonia U 11 uit Zoersel, België, ook weer een “interland” En ook deze wedstrijd werd gewonnen uit de gasten uit België 0 – 1

In totaal heeft de 14 jarige Bjorn nu 50 wedstrijden gefloten. 40 bij vv de Alblas en 10 bij vv Sliedrecht. Naar de zomerstop gaat Bjorn verder met het fluiten van wedstrijden bij vv Sliedrecht. vv Sliedrecht gaat de nog 14 jarige Bjorn verder begeleiden Tevens gaat hij daar spelen bij de JO 15. Bjorn wil zich verder ontwikkelen als speler en scheidrechter, en vv Sliedrecht geeft hem daarin alle mogelijkheden.

Als je 50 wedstrijden heb gefloten mag je op de foto met Allard Lindhout een scheidsrechter van de KNVB ( bijlage )