Damian van den Oever is een echt product uit de Smitshoekkweekvijver. Vanaf zijn zesde jaar speelt hij al in het oranje en wit van de Barendrechtse club.

Damian van den Oever (21) is ook het rugnummer wat hij wekelijks draagt in Smitshoek 1. Dit seizoen wisselt het nog wel eens waar hij op het veld is te vinden. “Ik ben dit seizoen begonnen als centrale verdediger, nu speel ik alweer een tijdje op het middenveld. Prima, als ik maar speel.”

Van den Oever sloeg als jeugdspeler de A over en kwam als jonge speler meteen in de eerste selectie. Intussen is hij talent af. “Vorig seizoen heb ik bijna alles gespeeld en nu zeg maar 99 procent.”

Zijn nieuwe positie aan het begin van dit seizoen beviel hem prima. Als centrale verdediger was hij veel aan de bal. “Mijn nadeel is dat ik met mijn 1.72 niet zo groot ben. Dat is vooral met hoge ballen wat lastiger. Ik heb van plaats
geruild met Leroy Resodihardjo. Hij stond op het middenveld en nu dus in het hart van de verdediging. Ik ben een balafpakker, de bekende stofzuiger. Een mooie rol. Ik ben niet de man die even drie man passeert.”

Meer informatie over VV Smitshoek? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant Barendrecht.