Vandaag in Corona advies praten we met Michel Boerman, voorzitter van r.v.v Neptunus-Schiebroek. Als 10 jarig kind begon hij in de pupillen van Neptunus, eerst als keeper daarna als verdediger. “Pas in het 2e jaar van de C-tjes zag een trainer mijn mogelijkheden en vanaf dat moment heb ik alle hoogste jeugdelftallen doorlopen. Daarbij in de hoogste klassen gespeeld tegen jeugdelftallen van betaalde clubs. Voorwedstrijden in de Kuip, op het Kasteel, Zuiderpark, NAC en Haarlem. Vervolgens doorgestroomd naar de selectie waar ik  kort in het 1e elftal  heb gespeeld. Door gekonkel tussen bestuur, sponsors en staf ben ik na een conflict op mijn 25e vertrokken. Na twee jaar inactiviteit nog vier jaar in een gezelligheidsteam bij Aeolus gespeeld. Daarna door knieproblemen gestopt. Nu dus voorzitter van Neptunus-Schiebroek”.

cathay_internetbalk_v2Sinds drie jaar in Michel voorzitter van de club uit Schiebroek. Daarvoor was hij drie jaar voorzitter van het jeugd bestuur. “Mijn voorganger die mij nog kende van vroeger had mij daarvoor benaderd”.

Voor de toekomst zijn er allerlei uitdagingen te trotseren voor Neptunus-Schiebroek. Een gezonde en gezellige club die in alle opzichten goed draait en financieel op orde is. Dit zijn punten waar de club voor staat. Wel wordt breed erkend dat de club een impuls nodig heeft om toekomstbestendig te worden. De sponsorinkomsten lopen terug, net als bij andere amateurvoetbalclubs, het ledenbestand vergrijst, het is moeilijk om vrijwilligers te krijgen en de bestaansbasis moet groter worden.

“Om deze uitdagingen het hoofd te bieden is een visie en een plan nodig. Bij Neptunus-Schiebroek is het 1e team het vlaggenschip van de vereniging. De senioren selectieteams spelen op een hoog niveau. Het 1e is een stabiele 1e klasser en het 2e eveneens een stabiele ( reserve) 1e klasser. Aan de basis moet een bloeiende jeugdafdeling staan die in feite belangrijker is dan de senioren afdeling. Alle hoogste jeugdteams spelen op het niveau van de 1e klasse. Een kwalitatief goed kader, met goede jeugdtrainers en begeleiders, die allen een goede opleiding hebben genoten. Een brede en grote groep senioren, maximaal 10 elftallen op zaterdag en recreatieteams op zondag”.

Het huidige seizoen verliep goed tot de Corona stop. “Na een prima seizoen in de 2e klasse en de promotie naar de 1e klasse, ging het ons daar voor de wind. Toen de Corona stop toesloeg stonden wij op de 2e plaats. Dit seizoen hadden wij twee winstpartijen en één keer verloren toen alles weer stopte. Bij de jeugdteams is het wisselend. De selectieteams doen het over het algemeen goed”. Het hoogtepunt van de voorzitter was het kampioenschap van het eerste elftal in de tweede klasse. Mede door een trainer die door Michel was aangesteld.

De club wordt in de tijden van Corona het hardst getroffen op het inkomstengebied, anderzijds gaat de sociale samenhang tussen de leden verloren. Om de club overeind te houden probeert Michel een goed financieel beheer en duidelijke communicatie naar de leden te houden. “We proberen de jeugdtrainingen ook zoveel mogelijk door te laten gaan en onderling wedstrijden laten spelen”.

Een tips van Michel voor leden van de verenigingen is; blijf lid, de vereniging is van ons allemaal. In goed en in slechte tijden.

De maatregel van trainen met twee personen vindt Boerman onnodig. “Trainen doe je buiten, verkleden en douchen thuis. Het is meer bezigheidstherapie en houdt je niet lang vol. Het gevolg is dat je illegale trainingen krijgt, iets wat je als bestuur dan weer niet toe mag staan.

We sluiten af met de vraag. Hoe ziet u de toekomst voor u in het geval van Corona en voetbal gecombineerd? “Somber.  Er is een toekomst voor het amateurvoetbal als het “echte” voetbal weer terugkomt en de sociale functie weer wordt hersteld. Maar ik zie dat niet snel gebeuren”.

Wij wensen Michel en Neptunus-Schiebroek veel succes de rest van dit seizoen!

Klik hier voor meer artikelen over Neptunus-Schiebroek
Klik hier voor meer informtie over Neptunus-Schiebroek