John Nobel is op dit moment al acht jaar de penningmeester van VV ’s-Gravendeel. Daarmee is Nobel verantwoordelijk voor het financiële huishouden van de club. Hij moet ervoor zorgen dat VV ’s-Gravendeel financieel gezond is en blijft.

Nobel heeft vroeger ook gevoetbald, maar nooit bij VV ’s-Gravendeel. “Ik begon bij RKSV Aeolus in Rotterdam, waar ik op dat moment nog woonde. Daarna ben ik vetrokken naar GOZ, waar ik het heb geschopt tot de JO17. Ik ben nooit een echte voetballer geweest, ik was altijd beter in het organiseren van dingen. Daarom stond ik dan ook maar net waar ze me nodig hadden. Toentertijd speelden we met selecties van 13 a 14 man. Drie wissels en dat was het.”

Na zijn avontuur bij GOZ verhuisde de penningmeester naar ’s-Gravendeel in Hoeksche Waard. “Bij GOZ ben ik nog penningmeester geweest voordat ik ben verhuisd. In ’s-Gravendeel wou mijn zoon graag gaan voetballen en zo ben ik terecht gekomen bij de club. Ik werd als leider gebombardeerd van het elftal van mijn zoon. Daarna werd ik in no time lid van de jeugdcommissie, bestuurslid jeugdzaken, secretaris en zelfs voorzitter en nu ben ik al acht jaar penningmeester. Mijn beiden zoons voetballen tegenwoordig niet meer, maar pa is gewoon blijven

De penningmeester van een vereniging houdt alle financiële inkomsten en uitgaven in de gaten. “Je moet denken aan contributies, kantineopbrengsten, de trainers moeten betaald worden, etc. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van de wet en regelgeving, want een vereniging is net als een bedrijf. Het is een flinke klus, maar doe het al jaren met veel plezier. Creatief boek houden zit er dus niet in.” Reageert Nobel lachend.

In 2016 werd Nobel benoemd tot erelid vanwege zijn inzet voor VV s’-Gravendeel. “Ik had er totaal niet opgerekend en het was een leuke verassing. Ik vind het hartstikke fijn dat het gewaardeerd wordt, maar je doet het nooit alleen. We doen het met elkaar, want we zijn allemaal maar een klein radartje in het grote geheel. Ik vind ook dat als je kind gaat voetballen en je in een kern zoals ’s-Gravendeel woont je actief moet zijn voor de club, want je maakt met elkaar je omgeving beter, sterker en leefbaarder. Zonder vrijwilligers draait geen enkele vereniging.”

Het eerste elftal van VV s’-Gravendeel draait goed mee bij de bovenste vier en Nobel denkt dat de bovenste vier ploegen uitgaan maken wie er kampioen wordt. “In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Daarom moeten we oppassen voor onderschatting. Vorig jaar een iets minder seizoen gedraaid, maar dit jaar zijn we weer op de goede weg naar boven. We willen nu in de top drie meedoen en misschien een periodetitel pakken en dan doorbouwen met dit jonge team. Ik hoop dat ze volgend jaar uitkomen in de tweede klasse.”

Bij VV s’-Gravendeel zijn er veel doorgroeimogelijkheden en dat zie je dit jaar ook terug bij het eerste elftal. “De meeste spelers zijn uit eigen jeugd en daarnaast is het een vrij jong elftal. Dit komt doordat de trainers van het eerste, tweede en de O19-1 uitstekend samen werken. Dat zie je ook terug in de resultaten, alle drie de teams, daarom hopen we aan het eind van het seizoen op een mooi kampioensfeest, maar wel met de platte kar.” Lacht Nobel.

Aankomend weekend speelt VV s’-Gravendeel tegen Dubbeldam. Nobel denkt aan een zware wedstrijd.  “Dubbeldam is een gevaarlijke ploeg, want de ene keer verliezen ze en de andere keer winnen ze. VV s’-Gravendeel gaat altijd voor de drie punten. Daarom voorspel ik een 1-3 overwinning.”

Lees hier ook het vorige artikel over Club van de Week met Gerrit de Regt