In Nieuwerkerk aan den IJssel ligt één van de grootste amateurclubs van Nederland, namelijk V.V. Nieuwerkerk. De nog steeds groeiende club staat deze dagen centraal, want zij zijn Club van de Week.

In de loop van de week zullen verschillende interviews verschijnen met Ton Boonekamp (clubicoon), Bart Slob (speler eerste elftal) en Rene Vis (bestuurslid.) Hierin leest u over de historie, de verwachtingen van het seizoen, het eerste elftal en natuurlijk over alle betrokkenen die de club maken tot wat het nu is.

V.V. Nieuwerkerk is opgericht op 20 juli 1929 door de heren A. Kool en J. Stigter. De club ging toen der tijd door het leven als D.O.S. Na de oprichting liep de vereniging echter al tegen een struikelblok aan. Er was bij de G.V.B. al een club die stond ingeschreven als D.O.S. en daarom veranderde de naam al snel naar Voetbalvereniging Nieuwerkerk.

De Nieuwerkerkse club was lange tijd actief op de velden aan de ’S-Gravenweg, maar mocht in 1971 verhuizen naar sportpark Dorrestein waar tot op heden nog steeds gevoetbald wordt. In 1986 is V.V. Nieuwerkerk één van de eerste clubs uit de regio die gebruik kan maken van een kunstgrasveld waardoor er in de winter veel omliggende clubs komen spelen en trainen op dit veld.

Het gaat goed met de club, want in 1999 wordt er een nieuwe tribune gebouwd met daaronder kleedkamers. De tribune is vernoemd naar oud vrijwilliger Dick Linkerhof die kort daarvoor was overleden. De club blijft steeds meer groeien en daarom komt er in 2001 een 6de veld bij, om het groeiende ledenaantal op te vangen.

Na lang knokken in de lagere klassen promoveert het eerste naar de hoofdklasse via nacompetitie. Dit avontuur was echter maar voor korte duur, want het daaropvolgende seizoen degradeert het elftal weer naar de 1eklasse. De plannen om van speeldag te veranderen moesten daarom nog langer op zich laten wachten. Het team speelde namelijk altijd op zondag, maar er was de ambitie om op de zaterdag te gaan spelen. Dit wordt in 2017-2018 eindelijk toch doorgevoerd waardoor zaterdag 1 de nieuwe hoofdmacht is van V.V. Nieuwerkerk, en met succes! Nieuwerkerk 1 wordt gelijk weer kampioen in de 4eklasse.

Naast het eerste elftal is er bij V.V. Nieuwerkerk ruimte voor iedereen. Zo wordt mannenvoetbal, damesvoetbal, G-voetbal, trim-voetbal en 35+ voetbal aangeboden.

Dit allen wordt verzorgd door een grote groep vrijwilligers die zich ieder weekend en veel avonden inzetten voor de club.

Wij wensen u als lezer veel lees plezier deze week.

Bron: www.vvnieuwerkerk.nl