Vandaag in Club van de Week leest u over Rene Vis. Bij V.V. Nieuwerkerk functioneert hij op dit moment als secretaris en vicevoorzitter in het algemeen bestuur. Hij is al sinds 1972 werkzaam in het bestuur en doet dit nog steeds met veel liefde en plezier.

Naast zijn activiteiten bij het bestuur heeft Rene Vis ook jaren gevoetbald voor V.V. Nieuwerkerk. “In 1962 ben ik lid geworden van de club, maar toen voetbalde wij nog aan De Rijkskade. Ik speelde als een ouderwetse rechtshalf en ben begonnen in de D’tjes, omdat de pupillen toen nog niet echt bestonden.”

In de tijd van de rechtshalf verliepen de speeldagen nog heel anders. “Op zaterdagochtend moesten wij nog gewoon naar school en als wij dan uit moesten spelen in Stolwijk bijvoorbeeld, moesten wij op de fiets ernaartoe. Het was een uur fietsen en dan kwam je bekaf aan… Ja dan sta je eigenlijk al met 1-0 achter”.

Op zijn 44ste vond Rene het wel prima en hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Wel ging hij nog tot zijn 62ste door met het fluiten van wedstrijden. “Ik begon met fluiten op mijn 16de, wat eigenlijk soort van verplicht was, net zoals training geven aan jongere elftallen en de jeugdcommissie. Dat laatste komt eigenlijk door Frans de Groot (oudste lid van de vereniging) die wist dat ik de P.A.B.O. deed, dus die dacht dat ik wel goed met jeugd om kon gaan”.

Sinds twee jaar geleden is V.V. Nieuwerkerk met prestatievoetbal overgegaan van de zondag eerste klasse naar de zaterdag 4klasse. Nu is er weer een fris nieuw eerste elftal dat vorig jaar meteen kampioen wist te worden, daarom mag de club nu zijn kunsten in de 3klasse vertonen. “Dit seizoen moeten wij proberen om in het linker rijtje mee te draaien. Misschien kunnen we zelfs een periodetitel afdwingen, want het uiteindelijke doel is om weer te promoveren”.

Aankomende zaterdag speelt V.V. Nieuwerkerk uit tegen DFC om 14:30. In de beker werd twee keer met 4-1 gewonnen waardoor het team er goed inzit. “In de beker hebben wij het goed gedaan, maar toen werd er gespeeld tegen clubs uit de 4de klasse dus zaterdag is echt afwachten. Als ik een gokje moet doen blijf ik pessimistisch en zeg ik 1-2 voor V.V. Nieuwerkerk”.

Morgen kunt u een artikel verwachten met de aanvoerder van het eerste elftal Bart Slob.
Daarnaast wensen wij van de redactie Rene Vis nog een fijne verjaardag toe, want vandaag is hij 67 geworden!