Het is inmiddels alweer tien seizoenen geleden. 1 juli 2010 was een zeer gedenkwaardige dag voor het Hoekse voetbal in de regio. Op die dag werden namelijk de verenigingen v.v. Hoek van Holland en v.v. Hoekse Boys gefuseerd om samen de grootmacht te vormen die wij vandaag de dag kennen als HVC’10. Dit met als doel een club op te richten die het voetbal in Hoek van Holland naar een hoger niveau moest tillen. En met succes!

De twee clubs speelden vroeger allebei nog in de vierde klasse. Door de samenvoeging kwamen er veel sterke Hoekse spelers naar HVC’10 toe wat resulteerde in een aantal promoties op rij. Aan de start van de oprichting stond het doel centraal om een stabiele tweede klasse team neer te zetten. Dit is uiteindelijk ook meer dan goed gelukt. Het seizoen 2014-2015 werd er zelfs even geproefd aan het eerste klasse niveau, maar dit hield helaas geen stand. De seizoenen daaropvolgend is de club altijd in de tweede klasse gebleven.

HVC’10 wil dat iedereen zich welkom voelt bij de club. Om ervoor te zorgen dat dit ook wordt nageleefd heeft de vereniging zijn eigen Warm Welkom-commissie. Voor alle nieuwe jeugdleden wordt er dan een avond georganiseerd waar zij in contact komen met alle informatie over de club en wat zij allemaal te bieden heeft, zodat zowel spelers als ouders zich meteen thuis kunnen voelen.

Met de oprichting van de nieuwe club is er ook veel aandacht gestoken in het maken van een mooie en moderne accommodatie. Het terrein beschikt over dertien kleedkamers, een ruime kantine met daarbij een gezellig terras waar alle wedstrijden gemakkelijk vanaf bekeken kunnen worden. Afgelopen jaar is ook één van de kunstgrasvelden weer vernieuwd waardoor er weer op twee mooie kunstgrasmatten gespeeld kan worden.

Niet alleen plezier op het veld is voor HVC’10 belangrijk, maar ook juist het plezier dat erna plaatsvind. Op de vereniging worden regelmatig evenementen georganiseerd van Sinterklaas tot aan de welbekende Derde Helften. Voor aankomend jaar staat er alweer een groot feest op de planning, namelijk het 10 jarig bestaan van de club dat op 4 juli 2020 zal plaatsvinden.

Wij hopen dat u deze week weer kunt genieten van deze club, want er komt veel moois aan.

Bron: Arjen van der Lugt