HVC'10

Ricardo van Lent (36) begint aan zijn tiende jaar als teammanager van het eerste elftal bij HVC’10. De teammanager mocht op zeven jarige leeftijd bij de Hoekse Boys voetballen, waar hij functioneerde als de spits. Na zijn voetbalcarrière heeft hij zich volledig ingezet voor de club als trainer en leider bij verschillende elftallen. Waardoor hij nu sinds het seizoen 2009/2010 teamleider is bij het eerste van HVC’10.

Teammanager
De functie als teammanager is een drukke bedoeling, want je moet van alles regelen voor, tijdens en na de wedstrijd. “Je moet trainingskampen organiseren, de kleding voor alle spelers aanvragen, fruit neerleggen in de kleedkamer, kleding klaar leggen voor de wedstrijd, de wedstrijd aanschouwen en na afloop zorgen voor een hapje en drankje voor de spelers. Daarnaast hou ik ook de sociale media bij zoals twitter en facebook.”

Hoogtepunt
HVC’10 is ontstaan door een fusie tussen de clubs v.v. Hoekse Boys en v.v. Hoek van Holland.
In het eerste fusiejaar in 2010 werd het kampioenschap meteen binnen gehaald. Waardoor HVC’10 naar de tweede klasse mocht. Een hoogtepunt voor Ricardo en de hele club. “Henk Boon leidde de Hoekse Voetbalclub naar de eerste plek. Zeker de wedstrijd tegen Maasdijk valt onder één van mijn hoogtepunten. Die wedstrijd moesten wij winnen om kampioen te worden. In de eerste helft kwamen wij op achterstand, maar bogen dit in de tweede helft totaal om waardoor de schaal met ons mee ging.”

Een ander hoogtepunt van Ricardo was de promotiewedstrijd tegen WV-HEDW uit Amsterdam. “We verloren de concurrentiestrijd van Valken’68 waardoor zij promoveerden en wij nacompetitie mochten spelen. Hierin bereikte we de finale die gespeeld werd tegen WV-HEDW uit Amsterdam. Uit wonnen wij met 0-2, maar thuis kwamen wij weer met 0-1 achter. Ook dit bogen wij om tot 2-1, waardoor HVC’10 promoveerde naar de eerste klasse.”

Eerste elftal
HVC’10 speelt momenteel in de tweede klasse, waar ze hun ambities hebben bijgewerkt tot een plekje in de subtop. Op dit moment heeft HVC’10 twee wedstrijden gespeeld, waarvan één gewonnen en één verloren. Aankomende wedstrijd wordt gespeeld tegen Kagia die ook drie punten uit twee wedstrijden heeft behaald. Het beloofd een spannende pot te worden, maar Ricardo vindt dat er thuis gewonnen moet worden. “Ik denk dat wij met 2-0 gaan winnen. Dat vind ik ook wel een verplichting voor ons trouwe publiek.”

Derde helft
De derde helft, misschien wel voor iedere amateurvoetballer het allerbelangrijkste in het weekend. Toevallig schijnt HVC’10 fantastisch goed te zijn, want aankomend weekend staat er een prachtige derde helft klaar met als thema: Oktoberfest. “De derde helft is bij HVC’10 legendarisch en wordt altijd goed georganiseerd. Zo probeert de club ieder seizoen vier van deze feesten te organiseren. Wat HVC’10 ook goed gezellig maakt.”