rijnmond-julian-agatowki-vv-capelle-fysio-voetballer

Het leven van Julian Agatowski speelt zich sinds een jaar af binnen een paar kilometer. Hij woont, werkt én voetbalt in Capelle. “Ik zou alles fietsend kunnen doen”, zegt de middenvelder van de zaterdaghoofdklasser, die vorig seizoen op het nippertje degradatie wist te voorkomen. “Je weet nooit hoe het in het voetbal loopt, maar ik zie mezelf voorlopig wel aan Capelle verbonden blijven.”

Zijn autoritjes naar Werkendam, waar hij de kleuren verdedigde van tweededivisionist Kozakken Boys, konden hem naar verloop van tijd gestolen worden. “Als je speelt, neem je die uurtjes voor lief, het wordt anders als dat niet het geval is. Het is ook anders als je in je nadagen van je carrière zit. Ik was 25 jaar. Dan moet en wil je spelen. Daar verandert het niveau, al speel je in de hoogste amateurklasse, ook niks aan.”

Agatowski had dan ook geen seconde bedenktijd nodig toen Capelle belde en informeerde of de voormalige middenvelder van RVVH interesse had in een overstap naar sportpark ’t Slot. “Ik werkte toen al als fysiotherapeut bij gezondheidscentrum De Rozenburcht. Dat ligt op achthonderd meter van de club vandaan. Ik woon ook in Capelle, hoe mooier kan je het krijgen?”

De belangrijkste reden om de lokroep van Capelle te beantwoorden was de sportieve uitdaging. “Capelle stond er toen heel slecht voor, maar heeft nog altijd een grote naam in het amateurvoetbal. Ik kreeg weer de kans om iedere week te spelen. De keuze was niet heel moeilijk, al wist ik wel dat het niet ideaal was om midden in het seizoen over te stappen. Uiteindelijk heeft het voor iedereen goed uitgepakt. We hebben ons einddoel bereikt: handhaving.”

Toen Capelle nog midden in de degradatiestrijd was verwikkeld, was al duidelijk dat voor dit seizoen het roer omging. De selectie werd behoorlijk ‘ververst’. Zo kwam er een hele enclave van Zwaluwen Vlaardingen. Zelf heeft hij zich opgeworpen als een soort leermeester voor de jeugd. Hoewel hij zelf ook nog maar 26 jaar is, voelt hij zich goed in die rol. “Ik hoop in het veld een verlengstuk te zijn van de trainer en jonge spelers wegwijs te maken. Ik heb bij mijn vorige clubs de nodige ervaring opgedaan.” Namens Fysio 2 Go houdt hij twee avonden in de week spreekuur voor jeugdleden van VV Capelle. “Van zes tot zeven op maandag en donderdag kunnen ze binnenlopen voor advies. Capelle maakt een professionaleringsslag bij de jeugdopleiding  en daar hoort mijn aanwezigheid als fysiotherapeut ook bij.”

Capelle heeft de ambitie uitgesproken om op termijn terug te keren in de derde divisie. ‘Even’ promoveren in de sterke hoofdklasse is echter niet eenvoudig, weet ook Agatowski. “Er zijn veel goede teams. Dat zie je terug in een grote, sterke middenmoot. Voor ons zaak om zo lang mogelijk aan te haken bij de subtop van het klassement.”

Wil je meer informatie over de club VV Capelle? Klik hier.
Lees hier ook ‘Spirit wint na strafschoppen van VV Capelle’