Ze werden allebei in de zomer met open armen ontvangen bij Slikkerveer, al was het maar om de tekorten in de selectie te compenseren. De broers Tom (22) en Bas (19) Mulder zijn vast van plan om van hun verblijf in Ridderkerk een succes te maken. Concurrenten van elkaar in het veld zijn ze sowieso niet, hooguit op de training waar Bas de ballen er probeert in te schieten bij oudere broer Tom.

Tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen Steenbergen (4-1 winst voor Slikkerveer) konden de supporters voor het eerst kennismaken met de uit Arnhem afkomstige broers. Tom tussen de palen, Bas in de spits. Vooral die laatste viel op, met twee treffers, een aardige binnenkomer. “Ja, Bas is een echte spits”, reageerde Tom met een glimlach. “Hij is heel doelgericht. Altijd geweest. Hij loert op zijn kansjes. Je kunt hem de hele wedstrijd niet zien en dan is hij er ineens. Hij is een man van momenten.”

Vorig seizoen maakt de jongste van de voetballende Slikkerveer-broers al zijn debuut in het seniorenvoetbal. Zijn trainer bij VDZ (Volharding Doet Zegevieren) in Arnhem gaf hem als tweedejaars A-junior de kans. “Ik had een aardige productie”, doelt hij op zijn tien treffers in de eerste helft van de competitiehelft. Toch verdween hij na de winterstop geleidelijk uit het elftal. “Ik had nog mogen spelen voor de A1, totdat het moment dat ik me had vastgespeeld. Daar baalde ik wel van, want toen ik niet meer zeker was van mijn plaats mocht ik niet meer spelen voor de A1. De trainer wilde dat ik mijn rol anders zou gaan invullen en koos vervolgens voor een ander. Ondanks dat ik met invalbeurten moest doen, heb ik toch nog vijftien doelpunten gemaakt.”

Zijn broer zag het allemaal van op een afstandje gebeuren. Hij was vaste keeper van het tweede van VDZ. “Ik speel al vier jaar bij de senioren. Ik heb, toen ik in Rotterdam studeerde, voor Hillegersberg 1 gespeeld. De zondag als speeldag bevalt me wel. Vandaar dat we hier op zoek gegaan zijn naar een zondagclub.” Bas: “Ik ben Tom gevolgd.” Veel keuze was er niet, gelukkig was Slikkerveer om de hoek. “We hebben voor de winterstop meegetraind. Dat voelde meteen goed”, aldus Tom, die realistisch is over zijn kans op een basisplaats in Slikkerveer 1

“Patrick Werkhoven is afgelopen jaar vaste keeper geweest. Ik kan me voorstellen dat de trainer dan niet heel snel wisselt. Patrick was in de voorbereiding geblesseerd en ik heb daardoor veel wedstrijden gekeept. Dat ging lekker. Ik weet wat ik kan.”