Rijsoord zag met Donovan Lioe Anjie een oude bekende terugkeren op het sportpark aan de Vlasstraat. Na een avontuur van één seizoen bij de buren van RVVH is de snelle verdediger weer in dienst van ‘De Kraaien’. “Wellicht kunnen we verrassen.”

Lioe Anjie (26) maakt dit seizoen met Rijsoord zijn rentree in de hoofdklasse. In zijn eerste, vijf jaar, durende periode speelde hij met de blauw-witten al een jaar op dat niveau. Hij weet daarom dat Rijsoord een enorme klus staat te wachten, al is dat alleen maar vanwege het feit dat enkele steunpilaren zijn vertrokken of hun schoenen aan de wilgen hebben gehangen. “We weten zelf ook nog niet precies waar we staan”, zegt hij eerlijk. “We zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt. Mike van Gool, Ard Hartman en Khalid Rahli hebben de afgelopen jaren het gezicht van Rijsoord bepaald. Ze zijn er niet meer bij, andere spelers zijn erbij gekomen. Een nieuwe samenstelling heeft tijd nodig.”

Dat insiders Rijsoord tippen als degradatiekandidaat nummer één snapt hij wel. Rijsoord bleek in het verleden te groot voor het servet (eerste klasse), maar te klein voor het tafellaken (hoofdklasse). “Weet je, die uitgangspositie hoeft geen nadeel te zijn. Ik zie het meer dat we niets te verliezen hebben. We kunnen onbevangen het seizoen in.”

Dat hij zelf weer ‘Kraai’ is, was een bewuste keuze. “Rijsoord past beter in mijn weekprogramma. Ik heb geen acht tot vijf-baan en dat vraagt van mij, maar ook van de club waar ik speel fl exibiliteit. Het kan wel eens gebeuren dat ik een training mis. Bij Rijsoord is dat in het verleden nooit een probleem geweest.”

Hij beschouwt zijn uitstapje naar RVVH allesbehalve als mislukt. “Ik heb me moeten aanpassen, maar dat is me redelijk gelukt. Ik heb op verschillende posities gespeeld, van verdedigende middenvelder tot rechtsback. Het was natuurlijk geen makkelijk seizoen. Er was veel kwaliteit, maar de resultaten bleven lang uit. Ik ben blij dat we ons uiteindelijk in veiligheid hebben gespeeld.”

Hij verlaat RVVH door de voordeur. “Ik vond het best moeilijk om de voorzitter te vertellen dat ik zou vertrekken. Mario Papavoine doet zó veel voor de club, tegen dat gesprek zag ik wel op.”

In zijn vorige periode kende Lioe Anjie zijn doorbraak bij Rijsoord. “Ik heb veel te danken aan Gijs Zwaan. Ik kwam van Smitshoek 2 en hij heeft me altijd veel vertrouwen gegeven. Onder hem heb ik leren afzien. Hij zei altijd ‘no pain no game’. Dat strijden zit in mijn spel opgesloten. Ik ben een bijtertje, sterk in de één-tegen-één.”