rijnmond-vv-nieuwenhoorn-bert-van-der-lijn-voorne-putten

Nadat eerder bekend werd dat Nieuwenhoorn en Dave de Jong aan het einde van het seizoen uit elkaar gaan, moest de VTC van Nieuwenhoorn een nieuwe trainer vinden voor het tweede elftal. Het tweede elftal van de Rijksstraatweg-bewoners, wordt gezien als de kweekvijver voor het eerste elftal en in de visie om zoveel mogelijk met “eigen jongens” in het eerste elftal te spelen, is het team van groot belang. Daarom is er gezocht naar een trainer met veel oog voor jeugd, ervaring als trainer, die de rust kan bewaren en bij al de clubs waar Bert van der Lijn heeft gewerkt zeer betrokken is geweest bij die clubs.

Met al deze gegevens en een blik binnen de eigen gelederen, viel de keuze eigenlijk al vrij snel op de man die dit jaar Jong Nieuwenhoorn (het derde elftal) onder zijn vleugels heeft, Bert van der Lijn. Met het jonge elftal, waarvan de spelers bestaan uit junioren en eerstejaars senioren, boekt de ervaren trainer elke week weer meer progressie, zowel als team als de spelers individueel. De Voetbal Technische Commissie hoopt met de keuze voor Bert dat hij deze lijn komend jaar voortzet bij het tweede elftal, waardoor er in de nabije toekomst alleen maar meer jongens uit de eigen jeugd de aansluiting weten te vinden bij het eerste elftal.

Dat Bert veel ervaring heeft, blijkt al wel als we naar zijn CV kijken. In het verleden is hij trainer geweest van Abbenbroek, Excelsior Pernis, SV Simonshaven, OSV Oud-Beijerland, Stellendam, SC Botlek en FC Vlotbrug. Sinds een aantal jaar is Bert van der Lijn nauw betrokken bij Nieuwenhoorn als trainer van de JO19 (toen nog A-junioren), zitting in de Voetbal Technische Commissie en dus als trainer van Jong Nieuwenhoorn. Echter was Bert al jaren daarvoor, toen nog zondag, als voetballiefhebber langs te lijn vinden bij het eerste elftal.

Met de aanstelling van Bert van der Lijn als opvolger van Dave de Jong, komt de positie van trainer van Jong Nieuwenhoorn wel weer vrij. Deze positie zal door VTC zo snel, maar vooral zo goed mogelijk ingevuld worden. Binnenkort ongetwijfeld meer hierover.

Meer informatie over VV Nieuwenhoorn? Klik hier
Klik hier voor een ander artikel over VV Nieuwenhoorn.