rijnmond-bergambacht-middenstand

Een sponsorrij van tien borden aan de kant van de weg en niet bij één van de drie velden. De sponsorcommissie van voetbalvereniging Bergambacht heeft een gat in de markt gevonden. “Sponsors willen graag gezien worden.”

Inmiddels hangt er een bord of tien aan de kant van de weg. “Dit is een drukke pont en van de pont naar de Alblasserwaard. Ze staan hier wel eens in de file. En dan gaan mensen om zich heen kijken.”

Dat bracht de club op het idee om de hekken die bij het tweede en derde veld staan ook eens aan de andere kant vol te hangen. “Bedrijven bleken echt geïnteresseerd. Het is ook een geweldige plek. Er rijden dagelijks honderden automobilisten langs.”

Voor Bergambacht is het een extra inkomstenbron. “Als bestuur willen we het liefst de contributie niet verhogen, want hoe hoger de contributie hoe hoger de drempel voor kinderen om te gaan voetballen. We willen een club zijn voor alle Bergambachtenaren.” Ter Braak benadrukt dat Bergambacht vooral een jeugdvereniging is. “We hebben dan wel tien seniorenelftallen, het merendeel van onze leden is onder de achttien jaar. We hebben 27 jeugdteams.”

Waar Bergambacht acht jaar geleden aan interne twisten bijna ten onder ging, is de club nu een baken van harmonie. Dat is ook terug te zien in de shirtsponsoring. “Plus Van der Vlist en Bezemer Wegenbouw doen dat al jaren samen. Na vier jaar, als de tenues worden vervangen, verwisselen ze van voor- en achterkant. De komende vier jaar staat Bezemer op de borst en Van der Vlist op de rug.”

“We hebben veel aan de middenstand in Bergambacht te danken. De gunfactor is erg belangrijk. Andersom geldt dat ook. Als we een vrijwilligersavond organiseren met eten dan bestellen we dat wel bij het eetcafé dat sponsor is.”

Wil je meer informatie over de club Bergambacht? Klik hier.