De 20-jarige Youri Haasdijk speelt sinds zijn vierde al bij V.V. Rijsoord. Ondanks dat zijn vader altijd bij RVVH heeft gespeeld, zag hij voor Youri bij Rijsoord een betere kans weggelegd. Spelend in het tweede team van Rijsoord, maakte hij vorig seizoen zijn debuut in Rijsoord 1. Iets wat hij in de toekomst wil voortzetten.

Wat Rijsoord zo uniek maakt is vriendschap, vindt Haasdijk. Nog steeds speelt hij met jongens waar hij de hele jeugd mee heeft doorgebracht. ”Je groeit op met bepaalde jongens, dan bouw je een vriendschap op en blijf je bij die club. Ik denk dat dat ook wel het mooie is van Rijsoord, dat heel veel mensen bij de club blijven.” Ook andere jongens uit zijn team zijn hier voorbeelden van, dit zijn spelers die van kleins af aan al bij de club zitten.

Debuut

Youri Haasdijk kijkt terug op een bijzonder debuut in het eerste elftal van Rijsoord. In een bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis, mocht hij de laatste twintig minuten invallen. “Dat is best spannend natuurlijk. Eigenlijk je hele jeugd kijk je op tegen het eerste en dan ineens loop je er zelf bij, dat is bijzonder.” Naast de spanning werd hij ook nog eens op een andere positie gezet dan gewend. “Ik speelde op een hele andere positie dan ik gewend was. Ik ben een middenvelder en ik werd rechtsbuiten gezet. Dus dat was wel even schrikken.” Van winnen kwam het deze wedstrijd niet, want de tegenpartij was simpelweg te sterk. Toch mocht dit de pret niet drukken: “Verliezen tijdens mijn debuut maakt in principe niet zoveel uit, het was al mooi dat ik mee deed. Ook familie die komt kijken, dat maakt het nog extra bijzonder.”

Ook de tweede wedstrijd van Youri in het eerste werd helaas net een verlies partij. “Het was wel een goede wedstrijd van mijzelf, alleen balen dat je in de laatste minuut met 4-3 verliest.” Haasdijk hoopt in de toekomst steeds vaker mee te mogen doen met het eerste. “Ik heb nu twee wedstrijden op mijn naam staan, maar ik hoop er wel meer te krijgen. Ik ben nu 20 jaar, dus ik heb nog wel wat te gaan.”

Huidig seizoen

Youri geeft aan dat het team een goed seizoen draait. Ze staan bovenaan met een punt meer dan Heerjansdam. Ondanks dat verloopt zijn eigen seizoen iets minder goed dan gehoopt. Een paar weken geleden is hij geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Al revaliderend kan de blessure nog ongeveer vijf weken aanhouden. Extra vervelend is het, omdat het een terugkerende blessure is. Ongeveer twee jaar geleden raakte hij al zwaar geblesseerd en sindsdien blijft het terugkomen.

Hoogtepunten

“Twee jaar geleden ben ik met de A1 kampioen geworden, dat was echt heel gaaf. Dit was ook met allemaal spelers die al vanaf hun vierde/vijfde jaar al bij de club zijn. Die jongens ken ik natuurlijk al ongeveer twaalf jaar en dit was ons laatste jaar samen. Dat maakte het heel mooi.” Ook bij Rijsoord hebben ze wekelijks een pupil van de week. Je loopt dan een wedstrijd met het eerste mee. Het leuke is dan natuurlijk, dat je eerst meeloopt en uiteindelijk er zelf tussen speelt.

Daarnaast heeft Rijsoord ook jaarlijks een familiedag. “Ook dit tekent de club. Het wordt elk jaar heel druk bezocht en dat zijn echt hele mooie momenten.” De familiedag op Rijsoord is een traditie. Op deze dag kunnen leden en niet-leden zich inschrijven, ofwel vrienden en familie mogen ook meedoen. De hele dag staat in het teken van gezelligheid en voetbal. In de ochtend speelt de jeugd tegen elkaar en in de middag de volwassen. Het leuke aan deze middag is, dat teams ook verkleed kunnen gaan.