Voorbeschouwing: DFS - Smitshoek

Aankomend weekend staat DFS – Smitshoek op het programma. Smitshoek won zaterdag nog met 3-0 van Nootdorp, terwijl DFS op onderuit ging bij Ter Leede. De club uit Barendrecht is de nummer zeven van de competitie, de ploeg uit Opheusden, is de huidige nummer dertien is  van de competitie.

DFS
Het begin van goed van Ter Leede. Na een aantal kansen viel in de 27ee minuut de 1-0 als Jeffrey Bok, Brayan Ciacedo bedient en die met een prima volley doelman Omvlee test. Die weet wel te pareren, maar in de rebound is weer Ian van Otterlo er als de kippen bij om zijn doelpunt te maken. Vijf minuten later staat 2-0, Robert Steemers de weg sprintende Van Otterlo aan, hij trekt keurig voor en de Jeffrey Bok schiet hard en laag in de linkerhoek. In de laatste tien minuten valt nog een doelpunt. Eerst had DFS de kans op 2-1, maar de kopbal van de geheel vrijstaande Jeffrey Arends gaat over. Geen 2-1, maar wel 3-0 als Robert Steemers een foute terugspeelbal in de 40e minuut koelbloedig afstraft.

Er leek niks meer mis te kunnen gaan voor de ploeg uit de Bollenstreek. Toch gaat de ploeg in de fout, als Dirk Hoekstra een overtreding maakt met een rode kaart en penalty als gevolg. De penalty wordt binnengeschoten en niet veel later weet Lucien Dors de 3-2 te scoren. Ter Leede moest verdedigen en dat deed de ploeg. De achterhoede stond erg sterk en met een man minder hield de ploeg aardig stand. Alleen in de 82e minuut zien we nog een benauwde situatie voor het doel van doelman Bekkers die degelijk keept, maar geen enkele echte redding hoeft te verrichten.

Aan alle twijfel maakt de net ingevallen Jim Gillissen definitief een eind in de laatste minuut. Hij krijgt de bal, controleert, rommelt zich handig tussen twee verdedigers door, sprint met de bal aan de voet op doelman Omvlee af en rondt koelbloedig af (4-2). Met de overwinning is Ter Leede drie punten ingelopen op de verliezende nummer twee FC ’s-Gravenzande. Door het verlies zakt DFS naar de dertiende plaats.

Smitshoek

Smitshoek boekte op karakter een 3-0 overwinning tegen Nootdorp. In de eerste heft hielden beide teams elkaar in evenwicht en had ook Nootdorp enkele prima kansen. In de tweede helft ging Smitshoek de strijd aan en gaf het karakter van het team de doorslag. Het begin was een duel met veel balverlies aan beide kanten. Beide ploegen kregen wat kansen in de eerste helft, maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft gaf het karakter van Smitshoek de doorslag. De ploeg wilde de overwinning over de streep trekken. De oranje-witten kwamen direct na rust goed weg toen Randy Stanneveld uit een corner van dichtbij over mikte. Daarna was het Smitshoek dat dienst uitmaakte. Van 20 meter had Alex Rekondie geen succes. Een sublieme voorzet van de verdienstelijk spelende rechtsback Lorenzo Braaf werd na een uur spelen door de geheel vrijstaande Luc Delmee tegen de touwen gekopt: 1-0. Na de goal bleef Smitshoek doordrukken. Dat leverde een handsbal op in de zestien, en dus een strafschop voor de thuisclub. Luc Delmee benutte de penalty: 2-0. Even leek het of Smitshoek de gasten weer in de wedstrijd lieten komen, maar Nootdorp was aanvallend machteloos. Toen na 75 minuten Jordi Dekker een vrije bal van zo’n 20 meter goed in de goal schoot was de wedstrijd gespeeld: 3-0. Smitshoek had nog verder kunnen uitlopen maar een goal bleek er niet meer in te zitten.

De wedstrijd DFS – Smitshoek begint zaterdag 8 december om 14.30 op sportpark ’t Heerenland.