Julia-Van-Der-Pot-BVV-Barendrecht-Voorbeschouwing

Op haar vierde begon Julia al met voetballen bij VV Spirit, toentertijd nog tussen de jongens. Tot de tweedejaars C’tjes is zij naast haar regionale club ook uitgekomen voor de KNVB-regio teams. Drie seizoenen lang heeft Van der Pot haarzelf mogen ontwikkelen tussen deze talenten. Via een tussenstop bij SVS, waar zij onder andere Nederlands kampioen is geworden, is de 19-jarige terechtgekomen bij BVV Barendrecht. Hier heeft de middenveldster als O19-junior haar debuut weten te maken.

Dominos_voorjaar2021

Terugblik
Ook voor de vrouwen van Barendrecht is het bekerseizoen in volle gang. De eerste drie punten werden al op eigen veld behaald tegen SSS VR2, maar afgelopen zaterdag was het tijd voor het tweede duel. Ditmaal werd er gespeeld tegen RVVH VR2. Samen met Julia blikken wij terug op deze pot. ‘’Als team hebben wij een zeer goede prestatie neergezet. We hebben de nul weten te houden en zelf drie doelpunten geproduceerd. Ik denk dat wij meer hadden kunnen scoren als wij niet te veel hadden meegegaan in hun spel. Hier valt voor ons nog terreinwinst te boeken. Zelf ben ik een tijdje uit de roulatie geweest vanwege een zweepslag, dus ik was blij dat ik weer wat minuten heb kunnen maken. Ik merk dat ik nog wel wat moest wennen, maar ik hoop de komende periode steeds dominanter en belangrijker te kunnen zijn.’’ Volgens Van der Pot was Kimberley de Woman of the Match, omdat zij op de juiste momenten acties maakten, goede loopacties wist te produceren en zorgden voor dreiging voor de goal.

Vooruitblik
Ook de volgende wedstrijd tegen IJzendijke VR1 is voor de beker. Hier staat echter de groepswinst op het spel, want beide elftallen staan op zes uit twee. De middenveldster geeft haar voorspelling. ‘’Als ik kijk naar de resultaten die beide teams hebben behaald, dan denk ik dat wij op papier moeten kunnen winnen. Wij zitten momenteel als team lekker in ons vel en wij voelen ons fit. Dit geeft de burger altijd goede moed. Het is zaak om zaterdag scherp te zijn, ons eigen spel te gaan spelen en niet te veel mee te gaan in het spel van de tegenstander. Als dit lukt, dan ben ik ervan overtuigd dat wij de volle buit meenemen naar Barendrecht.’’ Het is dan ook niet verrassend te noemen dat Julia denkt dat de punten thuiskomen met een 1-3 overwinning.

phonedirect

Verwachting
Het team is echter wel wat veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar de 19-jarige verwacht een hoopvol seizoen tegemoet te gaan. ‘’Er zijn speelsters met veel ervaring in de ploeg gekomen. In combinatie met de jonge speelsters die er al waren, de juiste sturing en veel training denk ik dat wij echt een sterk team kunnen zijn. Ik kijk er naar uit om weer minuten te gaan maken na mijn blessure om vervolgens een plek in de basis te veroveren. Ik wil ervaring opdoen, belangrijk zijn voor het team, maar bovenal wil ik plezier hebben in het spelletje.’’