Ondanks corona kan Star Football Academy terugkijken op een prima jaar. De op het terrein va SV Poortugaal gevestigde voetbalschool trok ruim honderd voetballertjes.

“We zijn dik tevreden hoe het eerste jaar verlopen is”, zegt Remon den Ouden, één van de trainer van Star Football Academy. “Zeker als je bedenkt dat dit jaar werd beheerst door corona en daardoor er geen ouders op het complex welkom waren.”

“We hadden gehoopt op een vaste groep van veertig spelertjes, maar dat zijn er drie keer zoveel geworden. Dat geeft ook aan dat er enorme behoeften aan is bij kinderen die aan hun techniek en voetbalskills willen werken.”

In mei organiseerde de Star Football Academy nog een tweedaags voetbalkamp dat ook uitstekend bezet was. “We zijn nu bezig aan de laatste loodjes van het seizoen, de after season-trainingen. Die lopen door tot eind juni. Daarna hebben we een korte pauze en starten we met de pre-season trainingen. Half september gaan we van start met het herfstprogramma. Daarna volgen het winter- en najaarsprogramma. We hebben dus drie trainingsblokken van negen trainingen waarvan er één gratis is.”


In elk trainingsblok wordt gewerkt met een thema. “Vaak zijn dat thema’s zoals vooruit passen, breed passen of voetballen in de andere richting.”

De trainingen zijn op zondagmorgen, waarbij de jongste jeugd, de kweekvijver genoemd, het spits afbijten. Het gaat om kinderen van drie tot en met vijf jaar. “Het is peutervoetbal waarbij het de bedoeling is dat ouders meedoen.” Deze training duurt van 09.00 tot 09.45 uur. Van kwart over tien tot kwart over elf is het de beurt aan voetballertjes in de leeftijd van zes tot en met elf jaar. Vanaf half twaalf worden voetballertjes van twaalf tot en met vijftien nieuwe vaardigheden bijgebracht. “In die blokken maken delen we de groepen in naar niveau en daar passen we onze oefenstof op aan”, aldus Den Ouden.

Komend seizoen hoopt de Star Football Academy ook meer train de trainingen bij de clubs te kunnen geven. “Dat was afgelopen jaar door corona niet mogelijk. We hebben in september bij SV Poortugaal een aantal sessies gehad en daar was men er zeer enthousiast over. Het is echt een meerwaarde voor clubs die trainers extra handvatten willen geven.”

Voor meer informatie over Star Football Academy, klik hier.