Veel winnaars op de Nationale G-voetbaldag bij BVV Barendrecht

De Nationale G-voetbaldag die woensdag op sportpark De Bongerd werd georganiseerd, kende weer veel winnaars. De ruim 400 deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperkingen lieten zich die dag coachen door de trainers en profscheidsrechters uit het betaalde voetbal. Het toernooi werd woensdag voor de 26e keer georganiseerd door de Coaches Betaald Voetbal (CBV), waarbij Barendrecht als gastheer optrad.

De deelnemers troffen woensdag op sportpark De Bongerd onder meer Dirk Kuyt, Alfons Groenendijk, Ernest Faber, Adrie Koster, Sander Boschker en het vrouwenteam van Ajax. Niemand minder dan Giovanni van Bronckhorst (foto) verzorgde de prijsuitreiking. Er vielen prijzen te verdienen in diverse poules en categorieën. Daardoor gingen de spelers die uitkwamen voor Go Ahead Eagles, TOP Oss, FC Den Bosch, Willem II, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Heracles Almelo, PEC Zwolle, SC Heerenveen, ADO Den Haag, FC Groningen en Jong Ajax met een mooi aandenken naar huis.

Het toernooi werd korte tijd overschaduwd door een hartstilstand bij een van de deelnemers. Door razendsnel optreden van de medische staf en de snel aanwezige hulpdiensten, kon de speler in stabiele toestand naar het ziekenhuis worden overgebracht. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Hij verblijft nog even in het ziekenhuis voor verder onderzoek, maar is goed aanspreekbaar en mag binnenkort naar huis.

De wedstrijden werden geleid door scheidsrechters die op top niveau actief zijn. Daar moet je betaald voetbal en top amateur voetbal onder verstaan. De scheidsrechters die in het amateur voetbal actief zijn, zijn geregeld door Scheidsrechter op Maat (SOM). Scheidsrechters op Maat wordt geleid door Egbert Hadders en Remco van der Hul.

Ook volgend jaar vindt het G-voetbaltoernooi weer plaats op sportpark De Bongerd, op de eerste woensdag van augustus.