romain-vanbruggen-rijsoord

Romain van Bruggen heeft de overstap gemaakt van VV Rijsoord naar RVVH. De 29 jarige verdediger/middenvelder gaat van spelen in de hoofdklasse naar spelen in de eerste klasse. Het was een makkelijke keuze vanwege een goeie vriendschap met 2 andere spelers. tuk tuk

Bij welke clubs is van Bruggen eigenlijk actief geweest? “Ik ben begonnen met voetballen bij SV Slikkerveer. Als eerstejaars B-junior voetbalde ik hier in de A-jeugd toen ik door Sportclub Feyenoord werd gevraagd om daar te komen voetballen. Bij de Sportclub begon ik weer in de B-jeugd. Vanuit de jeugd van Sportclub Feyenoord ben ik doorgestroomd naar het eerste elftal. Vervolgens heb ik 5 seizoenen in het eerste elftal van Sportclub Feyenoord gespeeld, waar ik onder andere de stap van de zondag hoofdklasse naar de zaterdag 4e klasse en de hierop volgende kampioenschappen mee maakte. Hierna maakte ik de stap naar vv Smitshoek. Helaas degradeerde Smithoek nadat ik mijn ‘ja-woord’ al had gegeven van de hoofdklasse naar de eerste klasse, waardoor we het eerste seizoen in de eerste klasse hebben gespeeld. Na een goed seizoen werden we kampioen en promoveerde Smithoek dus binnen 1 jaar terug naar de hoofdklasse. Het seizoen hierop handhaafde we ons in de hoofdklasse. Na dit seizoen vertrok in naar VV Rijsoord, waar ik 3 seizoenen met veel plezier heb gespeeld. Het eerste jaar degradeerde we met Rijsoord wat onfortuinlijk uit de hoofdklasse, waarna we in mijn tweede seizoen doormiddel van het behalen van het kampioenschap direct weer promoveerde naar de hoofdklasse. Mijn derde en laatste seizoen bij Rijsoord werd helaas abrupt onderbroken door het Corona-virus. En nu heb ik dus de overstap gemaakt naar RVVH”.

Hoe mooi is het om met 2 goede vrienden te mogen voetballen bij RVVH. Van Bruggen gaat het dit seizoen meemaken. “Ik had al langer de wens om nog eens met mijn goede vriend Leon Steketee samen te voetballen. Bij Rijsoord voetbalde ik al samen met mijn vriend Mike van Dongen en ook met hem wilde ik ontzettend graag blijven voetballen. Het plaatje klopte uiteindelijk toen de mogelijkheid zich voordeed om met zijn drieën bij RVVH te gaan voetballen”.

Hij kijkt terug op gezellige en mooie tijd bij Rijsoord. “Ik heb het bij Rijsoord fantastisch naar mijn zin gehad. Het is een mooie en gezellige vereniging met heel veel fijne mensen. Daarnaast hebben we in de drie jaar dat ik bij Rijsoord heb gevoetbald eigenlijk ieder jaar een goede selectie met veel leuke gasten gehad. De degradatie in het eerste jaar was wat onfortuinlijk, maar maakte het wel mogelijk dat we in het opvolgende jaar kampioen werden in de eerste klasse. Als ik terugdenk aan de periode bij Rijsoord zal met name dat tweede jaar, waarin we kampioen werden na een knotsgekke ontknoping, mij bij blijven. Ik ga echt de mensen van de club missen, zoals bijvoorbeeld Emo van Dijk. En uiteraard ga ik ook een groot deel van de jongens waarmee ik  3 jaar lang heb gevoetbald missen”.

Van Bruggen hoopt op een leuk, maar vooral een serieus voetbalseizoen met RVVH. “Om te beginnen hoop ik het vooral erg naar mijn zin te gaan hebben bij mijn nieuwe club. Op sportief vlak hoop ik op een succesvol seizoen, zowel persoonlijk als voor het team. Als groep hebben we de doelstelling uitgesproken dat we om de bovenste plekken willen meedoen. Gezien de voetballende kwaliteiten in de groep zou dit ook mogelijk moeten zijn. Als groep zijn we ons er echter van bewust dat, als je echt bovenin mee wil draaien, er meer gevraagd zal worden dan alleen het spelen van goed voetbal. Daar zal dan ook de uitdaging liggen. Door het Coronavirus is het moeilijk om vooruit te blikken op het seizoen. Ik hoop vooral dat het voetbalseizoen niet te veel verstoord wordt door het virus.
Het sportcomplex van de club is zeer recent volledig verbouwd en we voetballen op een nieuw hoofdveld. Laten we hopen dat we op dit nieuwe hoofdveld veel  leuke en goede wedstrijden kunnen gaan spelen”.

Klik hier voor meer informatie over RVVH
Voor meer artikelen van RVVH klik hier