“Een rustig jaar? Nou, ik dacht het niet”, zegt Smitshoek-voorzitter Simon Kelder. “Zelfs toen er alleen intern iets mocht, werden hier op zaterdag dertig, vijfendertig wedstrijden gespeeld.”

Ook in coronatijd bleef Smitshoek in beweging. Vooral dankzij de vele vrijwilligers, de trainers, leiders en andere clubmensen, betuigt Kelder. “Petje af voor iedereen die zich in de afgelopen tijd zó heeft ingezet.” Ook in bestuurlijk opzicht zat Smitshoek niet stil. De club is bezig zich door te ontwikkelen.

“We investeren verenigingsbreed”, zegt Kelder, doelend op het aanstellen van Jack van den Berg als trainerscoördinator. De voormalig oefenmeester van Barendrecht, Katwijk en IFC, die zijn sporen al heeft verdiend in de top van het amateurvoetbal, ondersteunt alle trainers van de club. “Dat was een schot in de roos”, reageert Kelder. “We liepen al een tijdje met het idee en Jack leek ons de perfecte man ervoor. Enorme voetbalkennis, maar ook echt een mensmens die heel goed andere mensen aanvoelt. We hebben hem gevraagd zo met het idee ‘niet geschoten is altijd mis’ en topt ons geluk zei hij ja.”

Het betekent dat Van den Berg het afgelopen seizoen de trainers van 75 elftallen van raad en daad voorziet. “Hij observeert, analyseert en adviseert. Iedereen is erg enthousiast.”|

Zoals ook de hoofdtrainer Edwin de Koning prima past bij Smitshoek. “Een trainer die alleen oog heeft voor het eerste, maar voor de hele vereniging. Het zegt genoeg dat hij samen met Jack van den Berg de afgelopen periode de lagere senioren één keer in de week heeft getraind.”

Investeren in de verenigingscultuur is volgens Kelder belangrijk. “We hebben bijna tweeduizend leden. Dat vergt een enorme organisatie, maar je moet ook constant aandacht hebben dat je blijft verbinden.”

Voor meer informatie over Smitshoek, klik hier.
Meer artikelen lezen over Smitshoek, klik hier.