Wie gedacht had dat na de laatste gewonnen wedstrijd voor de winterstop tegen De Meeuwen RVVH de opgaande lijn zou doortrekken kwam zaterdag j.l. bedrogen uit. Weer veel kansen en weer (te) weinig doelpunten.

Als je het verslag van SHO kant leest proef je de verbazing over het feit dat ze nauwelijks kansen kregen en toch met de drie punten aan de haal gingen. Weer een ‘gestolen overwinning’ maar deze wordt in de sport niet bestraft. Als voetbal een jurysport was zouden we zeker in het befaamde ‘linker rijtje’ bivakkeren. Maar in dit spel gaat het om de kille (doel)punten en niets anders. Jammer want het begint nu toch echt wel zorgelijk te worden. Aan de manier van spelen ligt het niet, misschien is zelfvertrouwen wel het toverwoord.

Zaterdag a.s. komt er weer een sterke tegenstander vanuit Zeeland naar Ridderkerk want dan begroeten we de vv Kloetinge. De heenwedstrijd op 3 november 2018 ging in de vijfde minuut van de blessuretijd verloren met 2-1.

De laatste keer dat de twee ploegen elkaar in een vorige competitie tegenkwamen was in 2014-2015 toen we uit met 0-0 gelijkspeelden en thuis met 3-0 wonnen. Dat geeft hoop. In dat jaar eindigden we op de derde plaats, waarna we via de nacompetitie promoveerden naar de Topklasse.

Op dit moment neemt Kloetinge met 25 punten een derde plaats in in de 1e Klasse B. Afgelopen zaterdag wonnen ze met 3-2 van Forum Sport. Samen met SHO hebben de Zeeuwen met 16 tegendoelpunten de minst gepasseerde achterhoede in onze klasse. Trainer is Marcel Lourens die onlangs zijn contract met twee jaar verlengde.

Iedereen bij RVVH begrijpt dat het inmiddels twee voor twaalf is en dat nu de knikkers belangrijker zijn dan het spel. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur en zal geleid worden door scheidsrechter J. Knetsch.