Afgelopen zaterdag leek RVVH de eerste overwinning binnen te halen maar ging het helaas aan het einde toch mis en moest het elftal genoegen nemen met één punt. Onterecht, maar daar koop je niets voor. Op voorsprong komen is één ding maar hem ook vasthouden is iets anders. Ook met een voorsprong moet je leren omgaan.

Maar de competitie gaat door en aanstaande zaterdag wacht weer een nieuwe tegenstander namelijk de rkvv Westlandia uit Naaldwijk. Westlandia is een voetbalvereniging met een zondag- en een zaterdagafdeling. De zondagtak speelt in de derde divisie waar het een negende plaats inneemt.

De voetbalclub Westlandia werd in 1922 opgericht en speelde in 2007 nog in de vierde klasse. Sinds 2016 speelt de zaterdagtak in de eerste klasse. Het afgelopen seizoen speelde Westlandia zaterdag in de eerste klasse A waar het op de tiende plaats eindigde.

Onze a.s. tegenstander staat nu op een gedeelde zesde plaats met zeven punten uit vijf gespeelde wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloren de mannen van trainer Roy Wasmus in een spectaculaire wedstrijd met 3-6 van BVCB. Eerder deze competitie werd met niet minder dan 9-0 gewonnen van de Meeuwen. Trainer Wasmus volgde dit jaar Theo Verbeek op die niet in het bezit was van de vereiste papieren om een eerste klasser te trainen. Waar hebben we dat eerder meegemaakt? RVVH en Westlandia speelden in het verleden nog nooit in competitieverband tegen elkaar.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Dam uit Waarland in Noord Holland die ook voorzitter en trainer is van de plaatselijke v.v.Con Zelo wat ‘met ijver’ betekent.

Geef een reactie