Rijsoord Vrouwen- en Meisjesafdeling groeien sterk

Nu het seizoen 2017-2018 achter de rug is mag de v.v. Rijsoord constateren dat de club wat betreft het aantal vrouwen en meisjes weer in de lift naar boven zit wat voor het nieuwe en komende seizoen een positief punt is en de huidige ontwikkeling bij deze afdeling van de  v.v. Rijsoord belooft veel voor de toekomst.

Bij Vrouwen 1 is het probleem van de te krappe selectie van de afgelopen seizoenen achter de rug. Van de huidige selectie heeft alleen Lisanne Nugteren door werkomstandigheden aangegeven te stoppen maar daar staat tegenover dat uit de MO 19 diverse talenten de stap gaan maken naar de vrouwen. Zo zullen Marjolein Hilberts, Nienke Lodder, Zenzi Gravestein, Femke en Anouk de Reus, Nikita Pieren, Mariëlle Bode en Elaine van Dalen de overstap maken. Bovendien wordt de selectie verder aangevuld met speelsters die de overstap maken van hun vorige vereniging naar de v.v. Rijsoord. Van I.F.C. komt de talentvolle en jonge Amber van der Pol (18 jaar), van v.v. Blijdorp komt Chantal Westein (24 jaar) over en van R.V.V.H. komt Renée Oomkens (19 jaar) de gelederen versterken. Hierdoor heeft de op het oude nest teruggekeerde trainer-coach Peter van Hese nu een ruime en jonge selectie tot zijn beschikking die voor de toekomst veel perspectief biedt. De technische staf is verder ook uitgebreid met assistent-scheidsrechter Martin de Reus, Daphne Molegraaf voor de verzorging en Elise van der Kuil (die wegens een knieblessure even als speelster pas op de plaats moet maken) als teamleidster. De v.v. Rijsoord is daarnaast nog op zoek naar een assistent-trainer zodat de begeleiding dan ook compleet is.

Ook bij de meisjes veel aanwas
Heel belangrijk voor de vereniging is ook het feit dat bij de meisjes sprake is van een grote groei. De MO 13 begon het afgelopen seizoen met 8 speelsters in een 7 tegen 7 competitie maar in de voorjaarscompetitie kon men door de grote groei al compleet aantreden  en werd deze afgesloten met een niet verwachte 2eplaats achter kampioen E.B.O.H. op slecht 2 punten. Volgend seizoen gaan deze meisjes voor het eerst spelen op een heel veld als MO 15.

Na de winterstop kwamen er diverse meisjes die bij de JO 11 en JO 9 speelden over naar de meisjes om te gaan spelen in de MO 11. Een team dat gezien de gemiddelde leeftijd van 9 jaar uitstekend presteerde in een 7 tegen 7 competitie. Ook hier is er grote groei te zien waardoor een tweede MO 11 team en zelfs een MO 9 team waarschijnlijk aan de start van het nieuwe seizoen kan verschijnen. Door diverse acties en de positieve reacties van veel ouders, wat al 8/9 nieuwe leden heeft opgeleverd, is dit mogelijk omdat de v.v. Rijsoord als enige vereniging in Ridderkerk meisjesteams in deze leeftijdscategorie heeft.

Nieuwe leden nog steeds van harte welkom
Kortom, de toekomst van het vrouwen- en meisjesvoetbal bij de v.v. Rijsoord ziet er heel goed uit. Uiteraard zijn nieuwe speelsters, zowel vrouwen als meisjes, nog steeds van harte welkom. Voor degenen die belangstelling hebben kan men zich altijd voor nadere informatie wenden tot Bram Lindhout (voor de vrouwen) op 06 -27440784 en voor de meisjes bij Ardi of Nathalie Huizer op 06 – 30990444. Per mail kan natuurlijk ook en wel op e.kuil3@upcmail.nl of huiz0088@kpnmail.nlen vrouwenvoetbal@vv-rijsoord.nl.