marcel-varela

Marcel Varela Ribeiro (28) is een centrale verdediger van SV Poortugaal. Op 20 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste van Poortugaal. Hiervoor speelde Marcel voor Sparta, Westlandia, DHC en Smitshoek

tuk tuk

Tijdens een training met wat vrienden heeft Marcel een nare blessure opgelopen. “Ik heb in mei 2020 mijn rechter achillespees afgescheurd. Dit was tijdens een onderlinge training met vrienden. Vanwege een duel moest ik reageren naar links, maar mijn rechtervoet bleef recht staan. Ik voelde ook mijn voet verschuiven in mijn schoen en toen hoorde ik een geluid dat er iets lost knapte. In eerste instantie dacht ik er is niks aan hand totdat ik kracht verloor in mijn rechterkuit tijdens het lopen. Ik deed mijn schoen uit en het bleek dat mijn achillespees was afgescheurd.

Fysiek en mentaal is zo’n blessure natuurlijk een harde klap. “Ik had in principe tegen mijzelf gezegd dat als ik ooit een ernstige blessure krijg op latere leeftijd, dat ik dan stop met voetbal. Uiteindelijk is het niet zover gekomen, want ik herstelde best snel van de blessure. Na vier maanden was ik al bezig met hersteltrainingen terwijl dat eigenlijk pas na zes maanden gepland stond. Dus daar was ik wel blij mee en het motiveerde mij om harder te werken om weer aan te kunnen sluiten bij de groep. Mijn fysio gaf mij oefeningen mee die ik thuis kan doen. Ik moest natuurlijk mijn kuitspier aansterken, want die was echt verslapt. Ik was individueel bezig op het veld met loop en springoefeningen. En ik zal zeker meer moeten luisteren naar mij lichaam in de toekomst”.

Marcel is aanvoerder van Poortugaal en hoopt dat hij er snel genoeg bij is om het team te helpen. “Mijn verwachtingen zijn dat ik er weer zo snel mogelijk sta om het team te helpen. Ben tevens aanvoerder dus die jongens zullen dezelfde Marcel Varela zien die veel coacht en aanmoedigt. Ik was al aangesloten bij de groep toen voetbal werd gestopt voor twee weken. Ik heb conditioneel een enorme achterstand op de groep dus dat moet ik zeker goedmaken. Ik verwacht zeker wedstrijd fit te zijn wanneer het voetballen weer mogelijk is”.

Meer informatie over SV Poortugaal? Klik hier
Klik hier voor meer artikelen van SV Poortugaal