Floris-deVos.jpg

Floris de Vos is een 17 jarige keeper van VV Rijsoord. Hij speelt al heel zijn leven bij de club uit Ridderkerk, ondanks dat hij ander halfjaar jaar gestopt is. Hij heeft vijf keer in selectie elftallen gespeeld. Van de F-jes tot de A-tjes heeft hij in één van de hogere teams gespeeld.

tuk tuk

Floris is een tijdje gestopt met voetballen, maar nu is hij weer helemaal terug. “Ik heb heel mijn leven bij VV Rijsoord gespeeld. Ik begon samen met een schoolvriend op mijn zesde met voetballen . Ik heb mijn debuut in het eerste nog niet gemaakt. Toen we nog mochten trainen maakte ik elke week progressie en werd ik beter. Ik merkte dat ik ook meer zelfvertrouwen kreeg. Nu houdt ik mijn conditie op pijl door hard te lopen”.

De keeper van Rijsoord kijkt naar zijn eigen kwaliteiten. “Ik heb een goed reactievermogen. Dit komt niet alleen goed van pas met keepen maar ik heb ook al een aantal keren mijn telefoon kunnen redden. Hopelijk gaan we binnenkort weer trainen zodat ik stappen kan maken. Ik ben ook nog eens 15 kilo afgevallen dus dat werkt gelukkig ook mee. Ik hoop lol te blijven houden in het spelletje en als het meezit mijn debuut in het eerste te mogen maken”.

Floris heeft geen spijt van de keuze om te gaan keepen. “Ik speelde als klein kind op het pleintje altijd al als keeper. Toen ik op voetbal ging vroegen ze wie er zou willen keepen en de rest is geschiedenis. Ik heb er ook geen spijt van en nu zo’n 11 jaar later ben ik nog steeds in het doel te vinden. Zoals al eerder gezegd wil ik dit blijven doen en zo hopelijk ook mijn debuut te maken”.

Floris heeft een aantal dingen die hij altijd doet voor een wedstrijd. “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het helemaal eens ben met de stelling ‘keepers zijn gek’. Ik denk dat dit komt door alle tijd die we alleen in het doel doorbrengen en om deze manier te lang nadenken over onzin. Ik denk dat je keepers op dat vlak kan vergelijken met bankzitters. Voor de wedstrijd zorg ik ervoor dat ik goed slaap en muziek luister voor een wedstrijd. Ik drink ook altijd een hele fles water voor een wedstrijd”.

Klik hier voor meer informatie over VV Rijsoord
Voor meer artikelen van VV Rijsoord klik hier