Nieuwe technische staf voor de vrouwenselectie van RVVH.

De vrouwenselectie van RVVH heeft de technische staf voor komend seizoen rond. De opvolger van Nasser Abdalla wordt Andrew Philip Thomas. Hij neemt Jacco Been mee als ervaren assistent. Patrick van der Veen zal ook komend jaar het opleidingsteam voor zijn rekening nemen. Tom Westerink wordt technisch coördinator van de Ridderkerkse vrouwenselectie.

RVVH was relatief laat met het zoeken naar een nieuwe trainer die het vertrek van Nasser Abdalla, die volgend jaar aan de slag gaat in het mannenvoetbal bij Zinkwegse Boys,  kan opvangen.  “Er liepen wat lijntjes met geïnteresseerden”  aldus verantwoordelijk bestuurslid Willem Grootenboer. “Helaas duurde het te lang voor we knopen door konden hakken en hebben we alsnog de vacature geplaatst”.  Na een sollicitatieprocedure en gesprekken met de spelersraad, met meerdere kandidaten, kwam Andrew Thomas als de ideale kandidaat uit de bus.

Lopend seizoen is hij hoofdtrainer van de MO-19 van SVS dat uitkomt in de hoofdklasse.  Daarnaast is hij assistent trainer bij de heren van VOC.  Zijn passie voor het vrouwenvoetbal is groot. “Als ik zie welke vlucht het vrouwenvoetbal de laatste jaren heeft genomen dan weet ik dat de komende jaren het niveau echt omhoog zal schieten.  Zeker na het Europees Kampioenschap van onze Oranje Leeuwinnen moeten we met z’n allen de schouders er onder zetten om het huidige niveau te handhaven en verder uit te bouwen. Ik wil graag deel uitmaken van dat proces” vertelde Thomas enthousiast in zijn sollicitatiegesprek.  Zijn passie wordt mede gevoed door het feit dat zijn dochter nu bij Feyenoord MO-13 speelt.

Thomas wilde graag zijn huidige assistent meenemen naar RVVH. Been is al langer actief in het vrouwenvoetbal. Hij was trainer-coach bij onder meer de vrouwen van Sparta. Grootenboer: “Ik denk dat we hiermee een mooi trainersduo hebben dat elkaar goed aanvoelt en beiden hun eigen kwaliteiten inbrengen.” Sanne Euser zal de heren assisteren als leidster.

De afgelopen twee jaar was Patrick van der Veen verantwoordelijk voor het twee team van RVVH. Vorig seizoen promoveerde hij hiermee naar de eerste klasse.  Ook volgende seizoen zal van der Veen het opleidingsteam van RVVH onder zijn hoede nemen. Hij wordt daarbij geassisteerd door Ron Verschoor en leidster Leonie Dickhof.

Een grote bekende in het vrouwenvoetbal, Tom Westerink, zal met ingang van komend seizoen het technisch coördinatorschap vervullen.  Daarmee volgt hij Theo Suurland op die zich meer gaat concentreren op zijn trainerschap bij de jeugd van VV Groeneweg.

Grootenboer: “Als ik het zo bekijk hebben we een goed team kunnen samenstellen. Dat geeft veel vertrouwen voor het volgend seizoen voor zowel het eerste als het tweede team”