Het zal voor Joey Driest komend seizoen even wennen zijn aan de nieuwe ‘kleurtjes’. In plaats van groen en wit gehulde verdedigers heeft hij straks vanaf augustus in geel en blauw spelende ploeggenoten voor zich. De 27-jarige doelman verlaat na 22 jaar AGE-GGK om bij zondagderdeklasser WCR in Rhoon te gaan voetballen.

“Dit is geen beslissing die je van de één op de andere dag neemt”, zegt de sluitpost uit Rotterdam-Overschie. “Ik ben ooit begonnen als 5-jarig jongetje bij AVS, dat later fuseerde met Germinal en weer later AGE-GGK werd. Door de situatie bij AGE-GGK waren wij echter genoodzaakt om elders te kijken.”

Met ‘wij’ doelt Driest op ploeggenoot Thijs Langstraat. “We hebben wel met een paar clubs gesproken”, geeft Driest eerlijk toe. “We zijn in Delft geweest en in Pijnacker, maar bij WCR hadden wij het goede gevoel. Dat komt misschien ook omdat WCR niet z’n grote club is. Ik vind gezelligheid ook wel heel belangrijk.”

Hij vindt het jammer dat het zondagteam van AGE-GGK uit elkaar is gevallen. “Het bestuur heeft het te veel op zijn beloop gelaten. In november hebben wij als spelersgroep al aangegeven dat er spelers gingen stoppen. De trainingsopkomst was minimaal en dat kwam vooral omdat de spelersgroep wat ouder was. Het bestuur had echter geen plan. Op een gegeven moment werd Arie van der Padt aangesteld als trainer, maar kort daarop liet hij weten toch niet te komen en te kiezen voor BMT. Op een gegeven moment zijn ook andere spelers eieren voor hun geld gaan kiezen.”

Driest en Langstraat hadden op dat moment al gekozen voor WCR. “Jammer genoeg is de club gedegradeerd naar de derde klasse. Ik heb de ploeg zien spelen in de nacompetitie tegen Blijdorp. Er komt veel vers bloed, dat lijkt me goed. Er zijn twee keepers, waarvan ik er één ben.” De reisafstand is geen probleem voor Driest. “Ik werk in de Waalhaven en na een late dienst ben ik in tien minuten bij de club. Bijna ideaal dus.”

Total
120
Shares