Jeremy van der Ent gaat in ook tweede klasse voor mooi rapport bij WCR.

Hij maakte een droomentree bij WCR. Jeremy van der Ent was vorig seizoen één van de aanvallende smaakmakers bij de Rhoonse formatie, die promoveerde naar de tweede klasse. Rechtsbacks kunnen ook dit seizoen hun borst natmaken.

Van der Ent, 25 jaar geworden, kon in zijn eerste jaar in blauwgele dienst prachtige rapportcijfers weerleggen. Ruim twintig doelpunten, bijna evenveel assists en uiteindelijk promotie met WCR, dat via de penaltystip het tweedeklasserschap bewerkstelligde. “Ik mocht niet klagen”, kijkt Van der Ent, opgegroeid in Poortugaal  en tegenwoordig woonachtig in Schiedam, terug. Terwijl hij eigenlijk niet van plan was om selectievoetbal te gaan spelen.

Na Oude Maas ging hij drie seizoenen geleden een avontuur aan bij Simonshaven. “Ze hadden grote plannen, maar uiteindelijk is daar weinig van terecht gekomen. Na twee seizoenen liep ik met het idee om in een vriendenelftal gaan spelen.” Jan de Groote, vader van goede vriend en teamgenoot Kevin de Groote, én assistent-trainer van WCR, haalde hem echter over om voor zijn kansen te gaan bij WCR. “Hij zei: jij gaat niet lager, jij gaat selectievoetbal spelen. Punt uit.”

Achteraf is Van der Ent blij met de doortastendheid van De Groote. “We hebben een prachtig seizoen gedraaid. We speelden aanvallend voetbal in een 4-3-3 systeem. Ik heb voorin overal gelopen: rechtsbuiten, aan de linkerkant en in de spits. In het begin was het even wennen, omdat ik uit de vierde klasse kwam, maar ik wist al redelijk snel mijn draai te vinden.”

Hij verwacht komend seizoen door trainer Henri van Zeist, die aan zijn zevende seizoen begint bij WCR, vooral als linksbuiten te worden gebruikt. “Jochem Vlemmings is erbij gekomen. Hij is een balvaste spits. Ik vind het prima, ook vanaf links kan ik mijn acties blijven maken.”

In één ding verschilt het WCR van dit seizoen wel van het WCR dat afgelopen seizoen succes vierde in de derde klasse. De broodnodige ervaring is uit de ploeg verdwenen. “Vooral centraal achterin”, vertelt Van der Ent. “Wesley van Lith is in het tweede gaan spelen, Jerrel Paskald is gestopt.”

Tegenover het vertrek van het verdedigingsduo stond de komst van zeven, voornamelijk jonge, spelers. Onder dat zevental Luc Otten (Oude Maas) en de behendige Regilio Ramsubagh (Excelsior’20). “We hebben kwaliteit genoeg”, denkt Van der Ent. “Maar ervaring hebben we inderdaad minder dan vorig seizoen.”

Oudste speler bij WCR is 27 jaar. “Als je nieuw bent in de tweede klasse is de doelstelling handhaving, maar stiekem hoop ik toch op meer, dat we in de middenmoot kunnen spelen. En voor mij persoonlijk: voor twintig doelpunten teken ik meteen.”