Jeffrey van de Ridder is geboren in Oud-Beijerland, maar groeide op in Ridderkerk. Hij begon met voetballen bij VV Rijsoord en doorliep er de hele jeugd. Na een kort uitstapje naar FC Binnenmaas speelt hij alweer wat jaren voor SV Bolnes waar eerder ook zijn vader speelde.

tuk tukHet huidige seizoen is niet goed verlopen door het Coronavirus. “Wij hebben in totaal maar twee wedstrijden kunnen spelen en we nauwelijks kunnen trainen. Wel hou ik mezelf fit door meerdere malen per week intensief te sporten.” Jeffrey heeft al mooie en minder mooie momenten mogen meemaken in zijn voetbalcarrière. “Mijn hoogtepunt binnen het voetbal is toch nog altijd het kampioenschap wat ik behaald heb in de jeugd, in dit seizoen was mijn vader mijn trainer. Het is niet per se een hoogtepunt maar wel het leukste voetbaljaar wat ik meemaakte.” Degradaties zorgden echter ook voor een mindere periode in zijn voetbalcarrière. “Vooral de degradatie van de derde naar de vierde klasse. Wij hadden een heel nieuw team dat draaide in het begin voor geen meter. Toch begonnen we halverwege het seizoen beter op elkaar ingespeeld te raken en wonnen toen ook van de teams die meededen voor het kampioenschap. Helaas verloren wij de wedstrijd in de nacompetitie en degradeerde.”

Zoals bijna iedere voetballer heeft ook Van den Ridder een idool. “Mijn voorbeeld is op het moment Sergio Ramos, ik kan genieten van zijn ijzersterke tackles. Het grootste voetbal icoon is Zinedine Zidane, ik ben al vanaf jongs af aan fan van hem. Hoe hij voetbalde kan ik nog steeds van genieten, soms kijk ik filmpjes terug om te zien hoe vreselijk goed hij was. Ook vind ik het top dat hij geen arrogante persoonlijkheid heeft, Dit alles maakt hem de beste speler in mijn ogen.”

De 24-jarige verdedigende middenvelder haalt veel plezier uit voetbal. “Het complete plaatje van slap ouwehoeren in de kleedkamer naar samen strijden op het veld. Voetbal is mijn hobby en geniet er elke wedstrijd en training van om het te doen.” Jeffrey heeft buitenom zijn actieve rol als speler, veel respect voor de werkploeg van SV Bolnes. “Zij staan elke zaterdag door weer en wind langs de zijlijn en doen een hoop voor de club.”

Tenslotte praten we met Jeffrey over de toekomst. “Mijn ambitie is om met SV Bolnes te groeien naar een succesvolle vereniging. SV Bolnes heeft mindere tijden achter de rug, ik zou het top vinden dat wij als eerste elftal groeien en een stabiel elftal op de been krijgen. Ik hoop dat wij uiteindelijk kunnen promoveren naar een hogere klasse.” We blikken met hem vooruit op komend seizoen. “Dit seizoen zal er niet veel voetbal meer in zitten, als ik vooruitkijk naar volgend seizoen kan het alleen maar beter worden. Met alles wat er bezig is achter de schermen bij SV Bolnes denk ik dat we mogen verwachten dat wij goede resultaten gaan behalen volgend seizoen,” sluit hij vastberaden af.

Klik hier voor meer informatie over Bolnes
Klik hier voor meer artikelen over Bolnes