jaylano-tokromo

Jaylano Tokromo speelt als links of rechtsbuiten bij VV Smitshoek. De pas 15 jarige voetballer heeft bij S.C.S.V. De Ster, Laakkwartier en DHC gevoetbald. Bij alle clubs heeft hij ook nog eens in de selectie gespeeld. De speler van Smitshoek is woonachtig geweest in Rotterdam en Den Haag, maar woont nu in Barendrecht.

tuk tuk

Jaylano is paar jaar geleden door meerdere eredivisie clubs gescout. “In de E1 ben ik door ADO Den Haag en Feyenoord gescout. Bij Feyenoord was er na 1 training al geen succes meer, maar bij ADO Den Haag mocht ik wel terug komen. Uiteindelijk heb ik nog drie keer meegetraind en 2 wedstrijden meegespeeld. Helaas werd ook dit geen succes. Vanaf de D1 speel ik als aanvaller. Hiervoor speelde ik als verdediger/middenvelder. Ik ben begonnen bij De Ster, waarna ik naar Laakkwartier ging. Nu speel ik mijn vierde seizoen bij Smitshoek. Ik wil natuurlijk profvoetballer worden en hier doe ik dan ook alles aan. Ik hoop dat ik opval bij de Jo17-1 zodat ik minuten kan gaan maken in dit team. Verder wil ik ook gewoon in alle selecties voetballen. En al wordt ik geen profvoetballer, blijf ik me best doen om zo hoog mogelijk te voetballen”.

Het gaat dit seizoen nog niet zo goed met het team, er word te veel verloren. “Ik zit in de JO16-1 en dit seizoen gaat het niet zo goed om eerlijk te zijn. We hebben de eerste zes wedstrijden allemaal verloren. Maar persoonlijk doe ik het wel goed vind ik zelf, want ik heb drie doelpunten en vier assists tot nu toe. Ik speel soms ook mee bij de JO17-1. Daar heb ik vier assists in drie wedstrijden. Daar ben ik persoonlijk trots op, want zo laat ik mezelf zien als aanvaller. En hopelijk kan ik mezelf nog meer in de kijkers spelen dit seizoen. Ik hoop mezelf beter te ontwikkelen als voetballer, daar heb ik echt alles voor over. Een mooi doel zou zijn om later bij de amateurs in de hoofdklasse te spelen”.

In 2017 won de speler van een Smitshoek een grote individuele prijs. “Mijn hoogtepunt van mijn voetbalcarrière tot zover is dat ik het mooiste moment van het jaar had gewonnen in 2017. En dat was over heel Nederland in het amateurvoetbal. Ik scoorde een mooie goal in de Rijnmond Cup tegen SV Poortugaal. Ik had ook kaartjes gewonnen voor de wedstrijd Nederland-England, omdat ik het moment van het jaar had gewonnen. Ik heb geen dieptepunt in mijn voetbalcarrière. Ik heb zo mijn niet-leuke momenten, maar dat is dan niet zo zeer een dieptepunt. Ik kijk er dan wel positief op terug of ik vergeet dat moment gewoon en ga verder met voetballen”.

Tijdens het voetballen kan je je hoofd leegmaken en even aan niets anders denken dan voetbal. Dit gevoel herkent Jaylano zeker. “Voetbal is belangrijk voor mij, omdat ik dan gewoon even niet hoef te denken aan andere dingen zoals school. Tijdens het voetballen kan ik aan mezelf denken en spelen zonder problemen. Dat maakt voetbal zo belangrijk en leuk. En ik vind het natuurlijk ook leuk om met mijn vrienden op het veld te staan en samen te voetballen en te streven naar iets. Mijn voorbeeldvoetballer is Neymar, want zijn acties aan de bal doe ik ook voor zover ik kan. En natuurlijk wil ik net zo goed of zelfs beter dan hem worden”.

De aanvaller probeert zijn team te helpen waar het kan, en hij waardeert het dan ook dat dit andersom gebeurd. “Ik ben niet echt lovend over een persoon, maar met Thijs Blaak heb ik een goeie band opgebouwd. Ik heb hem leren kennen bij de voetbal. Hij speelt nu in de JO17-1. Met hem kan ik goed overweg tijdens het voetballen en dat vind ik wel fijn. Verder ben ik ook goed met mijn teamgenoten, want ze helpen me natuurlijk en dat moet als team. En andersom gebeurd dat dan natuurlijk ook”.

Klik hier voor meer informatie over VV Smitshoek
Voor meer artikelen van VV Smitshoek klik hier