fabian-rijsoord

Fabian Bestebreurtje (17) is speler, trainer en scheidsrechter bij VV Rijsoord. Hij voetbalt al 13 jaar bij Rijsoord en heeft alle jeugdcategorieën doorlopen. Nu speelt hij in de A2 van Rijsoord.

tuk tuk

Wij vroegen Fabian om zich even kort voor te stellen. “Ik ben Fabian, 17 jaar, en ik studeer Travel & Hospitality leidinggevende aan de rooi pannen te Breda. Ik werk bij een horeca bedrijf en bij de spar in Heerjansdam. Ik ben gek op voetbal en ben iemand die een groot netwerk heeft en erg sociaal is. Ik woon in Rijsoord en reis graag. Nu voetbal ik nog steeds en ben ik aanvoerder van de 19-2 van Rijsoord”.

Fabian is dit seizoen misschien wel begonnen aan zijn laatste jaar bij Rijsoord. Ik heb in veel verschillende teams gezeten waarbij mijn niveau in de jeugd wel laag was. Dit kwam mede door veel tekorten aan trainers en spelers die het spel niet serieus nemen. Sinds de o13 is dit niveau wel omhoog gegaan. Uiteindelijk ben ik erg trots dat ik zo lang voor de club heb mogen spelen. Dit jaar is waarschijnlijk het laatste jaar dat ik voetbal door stages”.

Fabian heeft ambities om een goede trainer te worden. “Ik heb de ambitie om later een goede trainer te worden. Hierbij vind ik goede communicatie belangrijk en een goede kennis van conditie/ techniek oefeningen, ik wil graag variëren. Als voetballer wil ik zelf sneller worden en mijn techniek verbeteren. Ik heb door schoolredenen besloten wat lager te voetballen om wat flexibeler training te krijgen. Ik ben erg bezig met sneller worden en betere passes te geven. Helaas hebben we van de 6 wedstrijden er pas 2 gewonnen maar het is verder heel erg gezellig”.

Wij vroegen Fabian naar zijn hoogte en dieptepunten bij Rijsoord. “We zijn kampioen geworden met o15-2 waarbij ik 5 doelpunten scoorde en vele assists had als rechtsback. Vorig jaar is ook een hoogtepunt, toen ik echt zag dat mijn spel verbeterde in de 19-1. Spelen in de D4 was echt een dieptepunt bij Rijsoord. Dit was een ongemotiveerd team en een team dat ook niet open stond voor een goede training. Verder was er een tekort aan trainers en hadden we een bagger seizoen”.

Kuyt, Ex-speler van bijvoorbeeld Feyenoord en Liverpool, is Fabian zijn idool. “Deze speler is een van mijn voorbeelden omdat hij altijd alles gaf en iemand is die overal speelde en nooit opgaf. Ook had hij verdedigende kwaliteiten en een scorend vermogen. Elke speler heeft ook rituelen. Ik eet 2 boterhammen met pindakaas als ontbijt en harde hardcore muziek aan op weg naar de wedstrijd of in de kleedkamer”.

Wat maakt voetbal zo belangrijk voor Fabian? “Voetbal is voor mij een break tussen school en werk en het is nou eenmaal de sport die mij inspireert om gezond te blijven en lekker bezig te blijven. Vroeger voetbalde veel vrienden van me en daardoor wilde ik ook gaan voetballen. Voetbal betekent simpelweg veel voor me omdat ik van de sport en alles erom heen ben gaan houden. Eigenlijk iedereen bij de club is belangrijk. De meeste mensen binnen de vereniging zijn vrijwilligers en we proberen allemaal als speler, kantinemedewerker, trainers en het bestuur de club beter te maken.

Klik hier voor meer informatie over VV Rijsoord
Voor meer artikelen van VV Rijsoord klik hier