Henk Spelde voelt zich thuis bij RVVH

Vrijwilliger Henk Spelde (57) is al erg lang betrokken bij de club RVVH. Via zijn zoon is hij bij de club RVVH terecht gekomen. Zijn zoon is al twaalf jaar keeper bij het Eerste elftal, die daarvoor al bij enkele andere clubs in de regio heeft gespeeld. Zelf heeft hij vroeger ook gevoetbald, bij het Noorderkwartier.

Henk doet tal van werkzaamheden binnen de club. De inkoop en verkoop van de club wordt geregeld door de voorzitter Mario Papavoine en Henk. Ook wordt het schoonmaken van de kantine en de voorraden geregeld door Henk. Op wedstrijddagen van RVVH regelt hij het beveiligerswerk, wat een zeer belangrijke taak is. Het draaien van de kassa, de kaartcontrole en de controle op het alcoholgebruik moet consequent worden uitgevoerd. Daarom is het fijn dat er vrijwilligers voor aanwezig zijn.

Henk werkt niet in zijn eentje als vrijwilliger bij RVVH. De club heeft een team van vier vrijwilligers die dagelijks op de club te vinden zijn. Zelf is hij de jongste, de andere vrijwilligers zijn rond de vijfenzeventig jaar. Rond half acht zijn ze al op de club te vinden, waar de groep wordt gesplitst in een buitengroep en een binnen groep. Als alle taken zijn uitgevoerd, wat meestal zo’n 4 uur duurt, zit de dag er voor de vrijwilligers op.

Henk hoopt het vrijwilligerswerk nog lang te kunnen uitvoeren. Als hij eventueel een baan zou vinden, zou die nog altijd bij de club betrokken blijven met het doen van vrijwilligerswerk. Voor hem voelt het een beetje als werk: ‘’ik ben echt ergens mee bezig en heb een doel die ik wil laten slagen’’. Versterking is altijd welkom. Zelf vindt hij het niet meer dan normaal dat als je zonder baan zit je iets van vrijwilligers werk doet.

Hij voelde zich meteen thuis bij RVVH. Hij houdt echt van het voetbal, en dan met name het amateurvoetbal. Ook merkt Henk dat het werk wat hij verricht wordt gewaardeerd, wat hem ook weer een bepaalde voldoening geeft. Hij vindt het dan ook niet meer dan normaal dat mensen vrijwilliger worden binnen een club. Mensen die constant schreeuwen langs de lijn dat iets beter moet, daar heeft Henk niets mee. “Je moet niet schreeuwen, maar doen”.

Verder merkt Henk ook op dat als het goed gaat met RVVH, dat er ook meer mensen op de club komen. Voor het volgende seizoen verwacht hij dat het eerste van RVVH goed mee gaat draaien in de eerste klasse.‘’ Misschien kunnen ze wel voor een verassing gaan zorgen, want RVVH heeft een erg uitgebalanceerd elftal’’. Zelf gaat hij ook iedere uitwedstrijd mee, en kijkt hij uit naar het komende seizoen.

Total
68
Shares