Elvis Versluis wil swingen op links bij v.v. Oude Maas

Hij streek deze zomer neer bij v.v. Oude Maas. Elvis Versluis (28) speelde betaald voetbal, topklasse, maar vindt het nog te vroeg om echt af te bouwen. Hij wil met Oude Maas een goed seizoen draaien in de eerste klasse. “En plezier hebben.”

“Ik heb een paar jaar geleden met Amstelwijck tegen v.v. Oude Maas gespeeld. De club kende me nog van die twee wedstrijden. Ik moet ook eerlijk zeggen dat er verder niet heel veel andere clubs hebben gebeld”, is Versluis eerlijk. Hij droeg het shirt van Excelsior, FC Dordrecht, FC Den Bosch, ASWH, Capelle, Amstelwijck en RVVH. “Met Capelle wilde ik graag de topklasse halen. Dat is gelukt. Nu wil ik op een goed niveau bij Oude Maas spelen.”

Tijdens het Albrandswaardtoernooi gaf hij zijn visitekaartje af. Vooral in de eerste helft van de finale tegen Poortugaal was de linkspoot nadrukkelijk aanwezig. Hij bereidde de 1-1 voor en schoot zelf op prachtige wijze de 2-1 binnen. “Ik moet tijdens de voorbereiding altijd even wennen”, zegt Versluis. “In de tweede helft kwam ik wat minder aan de bal. Dat kwam ook doordat we door een rode kaart snel met een man minder speelden.”

Hij beseft dat hij is terechtgekomen bij een ploeg die met bescheiden middelen het vege lijf moet redden in de eerste klasse. “Dat is helemaal niet erg hoor. Wij zijn in deze sterke eerste klasse in ieder geval geen favoriet. Daar zullen we ons naar moeten gedragen. Waar het kan aanvallend voetbal spelen en de tegenstander onze wil opleggen, en waar het niet kan – tegen teams die voetballend beter zijn – aanpassen. Ik kan zelf op de hele linkerkant uit de voeten. Bij 4-3-3 als linksbuiten, bij een twee spitsensysteem als linkermiddenvelder of, als het moet als linksback.”