merijn-arjo-debeer

Merijn en Arjo de beer zijn beide actief bij VV Rijsoord. De één als trainer en de ander als speler, maar beide dit seizoen van de A1. Wij spraken beide heren om te vertellen over elkaar en waar ze denken dat ze zullen staan in de toekomst.

tuk tuk

Merijn is 17 jaar en heeft zijn havo afgerond. Hij heeft nu een tussenjaar en dus alle tijd om te voetballen en te werken. Arjo is een vader van 2 kinderen (beide spelend bij Rijsoord) en hij is getrouwd. Hij heeft een eigen onderneming, AB Care (BHV – Reanimatie en spoed eisende hulp). Ook is hij actief geweest bij het vierde en het 35+ elftal van VV Rijsoord, en de A1, B1, en D1 van SV Lombardijen.

Volgens Merijn heeft zijn vader een aantal kwaliteiten, goede en slechte. “Zijn beste kwaliteit is dat hij heel zorgzaam is en oplettend is. Dit heeft ook te maken met het feit dat hij verpleegkundige is. Hij is alleen wel wat snel geïrriteerd. Maar dat maakt voor de rest niet uit hoor”.  En zo heeft natuurlijk ook Arjo het nodige te zeggen over zijn zoon. “Merijn is heel sociaal en zorgzaam, hij zal je altijd helpen waar hij kan. Merijn is ook erg handig en sportief. Maar ter compensatie is hij af en toe wel heel slordig of denkt hij iets te makkelijk over bepaalde dingen”.

De jonge speler van Rijsoord vind dat zijn vader het goed voor elkaar heeft. Hij heeft zijn eigen bedrijf en is een goede voetballer, maar een betere trainer. Ook zijn vader kan goede dingen zeggen over hem. “Hij is geslaagd op de middelbare school en heeft nu een tussenjaar. Hij heeft zijn eigen plan en dat is goed denk ik. De toekomst komt vanzelf wel”. Hij heeft tot nu toe altijd in de jeugd van VV Rijsoord gespeeld, dus wat voetbal hem gaat brengen, moet nog blijken.

Hoogtepunten en dieptepunten horen bij het leven als voetballer. “In de jo16-2 zijn we kampioen geworden, we wonnen dit seizoen alle wedstrijden en dat is iets wat je lang of misschien wel altijd bij blijft. Maar ik heb ook een lange tijd er uit gelegen met een vervelende blessure. 6 maanden om precies te zijn. Er was een stukje van mijn bekken afgescheurd, een lies spier afgescheurd en een pees afgescheurd”. Arjo heeft veel meer hoogtepunten in het voetbal dan dieptepunten. “Ik ben zelf kampioen geworden in de B1 en als trainer kampioen geworden met de E1. Ik vind het ook geweldig om een groep gasten tot een echt hecht team te maken. Helaas moesten we vorig seizoen het seizoen wel vroegtijdig stoppen vanwege het corona virus”.

Het is niet de eerste keer dat vader en zoon in 1 team zitten. Toen was het een geslaagd seizoen en ze hopen allebei dat dat dit jaar weer kan lukken. VV Rijsoord is van zichzelf niet een heel erg unieke club, maar het is er gewoon altijd gezellig, zegt Arjo.

Waar zijn vader over 10 jaar staat? ”Waarschijnlijk staat hij aan de zijlijn bij mijn broertje. Tijmen is een goede voetballer waar veel potentie in zit”. Zijn vader verwacht en hoopt dat zijn oudste zoon over 10 jaar gelukkig is in alles wat hij doet en dat hij op 2 benen staat.

Klik hier voor meer informatie over VV Rijsoord
Voor meer artikelen van VV Rijsoord klik hier