Door het besluit van de KNVB om de vierde en derde klasse op zondag in West II op te heffen staat WCR volgens Jan de Groote, in het bestuur belast met technische zaken, voor een duivels dilemma. De geel-blauwen willen graag door op zondag, maar voelen zich door het besluit van de bond nu voor het blok gezet. “Onze strategie zal moeten worden aangepast.”

Mijn eerste reactie was: ze weten het niet meer”, zegt De Groote over het besluit van het districtsbestuur. “Ik dacht echt dat we op koers lagen van het weekendvoetbal. Dat is nu in één keer van tafel. Dit levert volgens mij alleen maar verliezers op.”

Voor ons levert het nog meer onzekerheid op”, stelt De Groote vast. “Wij willen graag op zondag blijven voetballen. Daar liggen onze roots. Dat we op zaterdag in de standaardcompetitie spelen is geen enkel probleem. Dat kan uitstekend samen. Wij willen spelers prestatievoetbal op zaterdag en zondag aanbieden.”

Dat de KNVB een streep zet door de vierde en derde klasse valt De Groote koud op zijn dak. “Iedereen weet dat het zondagvoetbal al onder druk staat. Het is elk jaar weer een hele toer om een selectie op de been te brengen, maar het lukt ons wel weer steeds. Aangezien we geen oudere jeugd hebben, moet de aanvulling bij ons altijd van buitenaf komen. Er zijn weliswaar minder clubs op zondag, maar er zijn ook steeds minder spelers die op zondag willen spelen. De vijver waaruit we vissen is klein. Voor volgend seizoen zijn we bezig met vier, vijf spelers. Die spelers krabben zichzelf nu ook eerst achter de oren voordat ze ja zeggen.”

Het voordeel voor WCR is, als daar sprake van kan zijn, dat de club in ieder geval nog één seizoen gebruik kan maken van een competitie die aangeboden wordt door het district West II. “In de derde klasse spelen we volgend seizoen sowieso en wie weet promoveren we nog naar de tweede klasse. Dat kan nog een uitvlucht zijn voor ons. Maar wat gebeurt er als je uit de tweede klasse degradeert? Is er dan degradatie? Nogal wat vragen zijn onbeantwoord.”

Natuurlijk kunnen we ervoor kiezen om op zondag te blijven spelen, maar dan worden we over twee jaar in West I ingedeeld als we niet naar de tweede klasse promoveren. Dat betekent meer reistijd. Dat moeten de spelers wel willen.” Daarom vindt De Groote de stem van de selectie belangrijk.

De KNVB hangt je nu als club een worst voor. Als je in de zondag-derde klasse speelt mag je overstappen naar de zaterdag-derde klasse. Overigens zal ik mij als ex-zondagclub die net is overgestapt naar de zaterdag wel bekocht voelen. Tot dit seizoen moesten die helemaal onderaan de ladder beginnen.”

Er zijn in onze selectie nu spelers die op zondag voetballen omdat ze op zaterdag werken. Die willen we niet in de kou laten staan. Met de invoering van het weekendvoetbal had je daar nog een mouw aan kunnen passen. Als je dan in een competitie zit met voor de helft zondagclubs kan je je achterban nog voor een groot deel tevreden houden ook.”

Total
1
Shares