Philippe-groen-vvrijsoord

Philippe Groen (17) speelt al 7 jaar bij VV Rijsoord. Hij vindt voetballen met plezier en gezelligheid veel belangrijker dan hogere doelen stellen. Wij spraken met hem over de vorige wedstrijd van Rijsoord tegen Heerjansdam. Maar we kijken ook vooruit op de volgende.

tuk tuk

De volgende wedstrijd is tevens ook de competitiestart voor Rijsoord, en dus een belangrijke wedstrijd. Groen zegt dat ze in ieder geval beter moeten spelen dan de laatste keer. “De vorige wedstrijd hebben we met 3-2 verloren. We kwamen met 3-0 achter en hebben de wedstrijd nog bijna om weten te keren. In de 2e helft scoorde we 2 keer, maar dat was niet genoeg. We hebben niet slim gewisseld en hebben te weinig voetballend vermogen laten zien. We speelde tegen VV Heerjansdam die een klasse lager spelen, het moet dus veel beter”.

Volgens de aanvaller/middenvelder van Rijsoord was er 1 speler die uitblonk in de vorige wedstrijd. “Glenn Ijsselstijn speelde een erg solide wedstrijd. Hij had veel balveroveringen en zorgde voor een rustige opbouw. Glenn laat zich ook nooit uit het veld slaan, wat zaterdag wederom weer te zien was”.

Met een paar wijzigingen in de tactiek en opstelling van Rijsoord gelooft Groen in een goed resultaat. “Volgende week spelen we tegen VV Oranje-wit. We zullen moeten starten met het sterkste team en proberen te voetballen met veel rust en overzicht. We spelen uit, dus zullen we ons mentaal goed voor moeten bereiden. Ook zullen we niet continu moeten door wisselen. Dit zal een negatieve invloed hebben op ons spel en dus indirect ook op het resultaat”.

Philippe wilt het liefst een seizoen met veel gezelligheid. Maar hij is dit seizoen aanvoerder van Rijsoord en wilt het ook serieus aanpakken. “Voor mij is de sfeer in de groep het belangrijkst. Ik wil dus gezelligheid creëren en lol maken. Natuurlijk wordt de sfeer nog beter als je ook wedstrijden wint en daarom wil ik handhaven. Middenmoot is het meest realistisch en gewoon prima om te bereiken. Te hoge doelen en verwachtingen stellen heeft ook geen zin.”

Klik hier voor meer informatie over VV Rijsoord
Voor meer artikelen van VV Rijsoord klik hier