huub-vandenleer

Huub van der Leer speelt als centrale verdediger in de A1 van VV Rijsoord. Hij begon vrij laat met voetballen, pas op zijn 12e. Huub is nu 16 jaar en wij vroegen hem om terug te blikken op de vorige wedstrijd en vooruit te kijken op de volgende wedstrijd. 

tuk tuk

Wij vroegen Huub om een korte terugblik op de vorige wedstrijd in de beker van Rijsoord tegen Heerjansdam. Kort is het in ieder geval niet. “De laatste partij die gespeeld is, was een harde. Vanaf minuut één werd er gestreden door de spelers van zowel Heerjansdam als die van Rijsoord. Een echte clash. Beide partijen waren gemotiveerd om de overwinning binnen te slepen. De eerste goal was van Heerjansdam, een steekbal op maat die afgemaakt werd door de spits. De tweede goal van Heerjansdam volgde niet veel later; een vrije trap geplaatst in de verre hoek. De derde goal van de tegenstander was aan het einde van de eerste helft, een opgebouwde aanval die kalm afgemaakt werd. Toen kwam de rust, na een goed woordje van de trainers Arjo en Renée ging Rijsoord weer het veld op. Met veel moed en kracht, hoopte wij de drie punten mee naar huis te nemen. Het was even wachten op de eerste goal van Rijsoord, maar toen hij eenmaal viel uit een corner was de moed weer hoog bij de uitploeg. Onze tweede goal was niet veel later dan de eerste, een bal uit de kluts werd erin geschoten. Op dit moment waren de irritaties bij de tegenstander al flink afgelopen en waren zij heel hard aan het spelen. Vanaf onze kant gebeurde hetzelfde, maar om een andere reden: die overwinning was van ons! Na een lange laatste 30 minuten en vele opstootjes later kwam het laatste fluitsignaal en was de wedstrijd helaas voorbij, 3-2 voor de thuisploeg”.

Man of the match: Ruben van den Hoek

Waarom: “Hij speelde een zeer sterke wedstrijd en bleef de gehele wedstrijd hard en gemotiveerd. Eigenlijk zoals elke wedstrijd. Ruben is dan ook 1 van de spelers die bijna altijd zeker is van een basisplek”.

Korte vooruitblik volgende wedstrijd:

“De volgende wedstrijd zal waarschijnlijk een harde worden, het is immers onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. We spelen tegen VV Dubbeldam. Met een nieuwe versterking, Jens, in het team zal dit vast goed komen”. Rijsoord heeft nog maar 1 officiële wedstrijd gespeeld. De eerste competitie wedstrijd werd afgelast vanwege corona testen en de tweede wedstrijd werd afgelast vanwege te weinig spelers bij de tegenpartij. Afgelopen woensdag 30 september speelde Rijsoord A1 nog een onderlinge oefenwedstrijd om wat wedstrijdritme te krijgen. Volgens de spelers was het fijn om eindelijk wat minuten te maken. De A1 mag deze zaterdag dan eindelijk aan de bak in de competitie.

Huub is heel positief over dit seizoen en heeft hoge verwachtingen. “Ik wil dit seizoen mijn verdedigende techniek en mijn aanvallend inzicht op een niveau krijgen dat hoger is dan onze tegenstanders. Een stapje hoger dan de tegenstander kan het verschil maken tussen 1-1 en 2-1. Een goede paar eerste wedstrijden en een nieuwe speler zullen het teamgevoel versterken. Daarom ga ik voor een hele hoge eindstand: Kampioen!

Klik hier voor meer informatie over VV Rijsoord
Voor meer artikelen van VV Rijsoord klik hier