Vandaag gaan we de kerstboom optuigen met een speler die een groot aantal clubs achter zijn naam heeft staan, Dave Zaal. Dave heeft voor VV Hekelingen, SCO’63, Zwart Wit’28, VV Neptunus, SC Feyenoord, VV OVV, VV Papendrecht en VV Poortugaal gespeeld. De Linksback is op zijn vijfde begonnen en maakte op zijn 17e zijn debuut voor VV Hekelingen. Vandaag de dag speelt hij 7 tegen 7 bij VV Poortugaal.

Dave had bij de eerste vraag al moeite met kiezen, zo kwam hij met een hele staf in plaats van één trainer. “Richard Middelkoop, Joop Mustert en Phillip den Haan zijn voor mij alle drie kanjers.”

Lemmy Stevens vormt als keeper de stam van de kerstboom. “Lemmy is een hele goede keeper, maar ook een fijne gozer. Af en toe wel zo gek als een deur!”

In zijn tijd bij VV Neptunus speelde Dave met Gilbert Taument op de rechtsback positie. “Toen ik met hem voetbalde was hij al op leeftijd, maar aan alles zag je dat hij een topper was/is.” Hierom verdient Gilbert een plek in Dave zijn kerstboom. De rechter centrale verdediger is Regilio Nooitmeer. “Ik heb één jaar met hem gevoetbald bij Neptunus, maar Regilio is echt een kanjer. Groot en sterk.” Naast Regilio staat Leroy Hill om het centrale duo te vormen. De linksback is Wesley Da Silva, Dave moest hierbij wel zeggen dat Wesley de ballen ook wel eens richting de maan kon schieten.

Raphael Maitimo staat rechts op het middenveld van Dave. De Nederlands-Indonesisch voetballer heeft een mooie carrière in o.a. Indonesië. Naast Raphael staat Ferry Seton centraal op het middenveld. “Ferry is simpelweg de beste in alles!” Seton is momenteel trainer bij BZC/Zuiderpark. Ismail Celen staat links op het middenveld. “Ismail is de Pirlo van de lage landen.”

Harry de Haas en Romeo Wouden staan samen onder de spits. “Romeo kwam na zijn professionele voetbalcarrière bij Neptunus voetballen. Hij speelde toen nog heel soepeltjes.” Romeo heeft o.a. voor het Portugese Boavista FC gespeeld. De piek op de kerstboom wordt geplaatst met de naam Alberto Lima.

Klik hier voor meer Kerstbomen
Klik hier voor meer artikelen over VV Poortugaal