DannyDeKoning_Smitshoek_11

De 22-jarige Danny de Koning heeft samen met een vriend in 2019 zijn team vv Smitshoek 11 opgericht. Het doel van het team was om een kampioenschap binnen te halen, wat sinds de E’tjes niet meer was gelukt.

 Het is niet niks om een eigen team op te richten. Hier gaat veel tijd en energie in zitten, helemaal wanneer je het georganiseerd probeert te houden. “In mei 2019 heb ik samen met een vriend en teamgenoot ons eigen team gestart bij Smitshoek met als doel kampioen teworden, wat ons sinds de E-jeugd niet meer gelukt is. We hebben een jonge ploeg van gemiddeld twintig tot 21 jaar. De meeste hebben vroeger altijd wel redelijk gevoetbald en we hebben heel veel broers die bij elkaar in ons team spelen. Sinds de oprichting van ons team heb ik 47 wedstrijden gespeeld en 29 goals gemaakt, net iets minder dan onze topscorer Milan, die op 46 goals staat. We hebben momenteel meer sponsoren en data over onze wedstrijden beschikbaar dan een gemiddeld tweede elftal. Op onze Instagram pagina @smitshoek11 plaatsen we hier wel eens wat over. Vrij serieus, maar wel met een knipoog”, vertelt De Koning.

Dominos_voorjaar2021

Druk schema

De drukte van het schema van Danny is niet alleen voor op het veld, maar ook aanwezig op zijn studie. “Momenteel ben ik mijn master aan de Erasmus Universiteit aan het afronden”, vult hij aan. Een wezenlijke prestatie naast zijn activiteiten binnen zijn team. “Ik speel in ons team als aanvallende middenvelder of op de half-positie in ons eigen unieke 4-4-2 systeem. Verder houd ik de administratie bij, goals, assists, wedstrijden, alle info over al onze wedstrijd ooit hebben wij nog tot onze beschikking. Verder zorg ik er met een aantal andere teamgenoten voor dat er altijd genoeg spelers aanwezig zijn voor de trainingen en de wedstrijden”, vertelt hij.

Het seizoen

“Het huidige seizoen is het eerste seizoen wat we daadwerkelijk kunnen gaan afmaken met ons team, we zijn verwikkeld in een vrij competitieve kampioensstrijd met Pernis 3, RHS 6 en ’S Gravenzande 16. Momenteel staan we in verliespunten bovenaan met voor ons nog negen wedstrijden te spelen. Onze grootste concurrent Pernis komt nog bij ons op bezoek, dus dit wordt voor ons een cruciale wedstrijd. Helaas heb ik zelf in de uitwedstrijd tegen Poortugaal mijn buitenste enkelband gescheurd en zal dus op het veld weinig meer kunnen betekenen voor het team. Uiteraard zal ik mijn best doen het einde van het seizoen nog een aantal wedstrijden te spelen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik aan het eind van het seizoen die schaal omhoog mag houden”, aldus De Koning.

phonedirect

Toekomst

De mannen zijn goed gedreven volgens Danny. Het doel van de ploeg is daarom ook om ieder seizoen mee te doen voor het kampioenschap. Dit zou haalbaar moeten zijn met de energiepijl dat de jongen mannen met zich meebrengen. “We hebben een jongen ploeg met een gemiddelde leeftijd van zo’n twintig tot 21 jaar, dus ik denk dat we nog wel wat jaren mee kunnen. Ook zouden we de beker een keer willen winnen. We waren dit jaar goed op weg door voormalig bekerwinnaar Slikkerveer 2 uit te schakelen en daarna nog een mooie wedstrijd op penalty’s te winnen. We zouden dus al in de vierde ronde zitten, maar helaas werd het bekertoernooi definitief geschrapt vanwege de overvolle speelschema’s in de competitie. Volgend jaar dus een nieuwe kans om de beker te winnen”, meld hij.

Klik de link voor een recent artikel over Smitshoek